Uutiset pääkuva

Uutiset

angle-left Polvijärven kunta päivitti asukkaiden koronaohjeen 6.5.

Polvijärven kunta päivitti asukkaiden koronaohjeen 6.5.

Suomen valtioneuvosto linjasi neuvottelussaan sunnuntaina 3. toukokuuta ja maanantaina 4. toukokuuta toimintasuunnitelmasta viruksen aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta.

Poikkeusolot Suomessa jatkuvat edelleen, ja koronavirustilanteeseen suhtaudutaan vakavasti. Vaikka epidemia on tällä hetkellä suvantovaiheessa, on edelleen olemassa uhka sen kiihtymisestä uudelleen.

Valtioneuvosto linjasi 4.5., että Suomessa siirrytään laajamittaisista rajoitustoimista hallitusti aiempaa kohdennetumpiin toimenpiteisiin ja tehostettuun epidemian hallintaan. Osa linjauksista astui voimaan välittömästi, osa tulee voimaan 14.5. tai 1.6. alkaen.

Valtioneuvoston 5.5. tekemät linjaukset aiheuttavat muutoksia Polvijärven kunnan palveluiden rajoituksiin. Uudet, 6.5. annetut asukasohjeet korvaavat aiemmat ohjeet.

Ohjeet ja linjaukset viruksen leviämisen estämiseksi ja riskiryhmään kuuluvien suojelemiseksi

 • Kiinnitä edelleen huomiota riittävään turvaetäisyyteen ja hyvään käsi- ja yskimishygieniaan. Pidä turvaväliä muihin ihmisiin. Pese käsiäsi usein saippualla ja käytä tarvittaessa käsidesiä. Yskiessä suojaa suusi hihalla tai nenäliinalla.
   
 • Sairaana pysytään kotona, vaikka flunssanoireet olisivatkin lieviä.
   
 • Valtioneuvosto suosittelee yli 70-vuotiaita edelleen välttämään ihmiskontakteja ja pysymään kotona. Riskiryhmään kuuluvien omaa harkintaa kuitenkin korostetaan toimintaohjetta noudatettaessa.
   
 • Kunnan kauppa- ja asiointiapu riskiryhmään kuuluville jatkuu edelleen toistaiseksi. Asiointiapupyynnöt: Puh. 040 104 6002/Helena Kaasinen
   
 • Rajoitukset vierailuista sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ovat voimassa toistaiseksi ja asiaa tarkastellaan seuraavan kerran kesäkuun loppuun mennessä. Esimerkiksi hoivayksiköissä etsitään uusia käytäntöjä turvallisten sosiaalisten kontaktien mahdollistamiseksi.
   
 • Kokoontumisrajoituksia jatketaan, mutta henkilömäärärajoitusta lievennetään nykyisestä 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön 1.6. alkaen toistaiseksi. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä. Kokoontumisrajoitukset eivät koske varhaiskasvatusta, kouluja eikä poliittista päätöksentekoa.
   
 • Kokoontumisrajoituksia sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin erikseen, kun on saatu tarkempia toimintaohjeita.
   
 • Yli 500 hengen yleisötilaisuudet on kielletty 31.7. asti.
   
 • Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä työsuhteeseen ja toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sallitaan 14.5. alkaen. Vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ei toistaiseksi suositella. Työhön paluusta ja omaehtoisesta karanteenista matkan jälkeen sovitaan oman työnantajan kanssa.
   
 • Kotimaan matkailu ei ole kielletty. Matkalla on suositeltavaa välttää tarpeettomia ihmiskontakteja ja huomioida kokoontumisrajoitukset, riittävät turvaetäisyydet ja hyvä käsi- ja yskimishygienia.
   
 • Ilahduta läheistäsi vaikka puhelinsoitolla, videopuhelulla tai sähköisien viestintäkanavien avulla.
   
 • Kysy tutulta ikäihmiseltä tai riskiryhmään kuuluvalta, tarvitseeko hän apua esim. kaupassakäyntiin. Vältä kuitenkin läheistä kontaktia: kauppakassit voi jättää ulko-oven eteen.
   
 • Jos asioit toisen puolesta apteekissa, tarvitset mukaasi autettavan kela-kortin tai sähköisen valtakirjan, jonka saa Suomi.fi -palvelussa.
   
 • Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta kannattaa käyttää paikallisten yrittäjien palveluita.

Polvijärven kunnan muuttuneet palvelut

Koronavirusepidemia aiheuttaa muutoksia kunnan palveluissa. Kussakin kohdassa lukee, mihin asti linjaukset ovat voimassa:

 • Koulutoimisto ja tekninen toimisto pysyvät vielä toistaiseksi kiinni asiakkailta. Myös kunnanvirasto on toistaiseksi kiinni, mutta välttämätön asiointi sallitaan.
   
 • Kunnan puhelinvaihde (puh. 040 104 6000) palvelee normaalisti arkisin klo 9–11 ja klo 12–15. Numerosta ei saa terveysneuvontaa.
   
 • Asiakkaita pyydetään jättämään esim. toimitettavat asiakirjat koulutoimiston, teknisen toimiston tai kunnanviraston postilaatikkoon.
   
 • Kuntouttavan työtoiminnan pajat, järjestöjen kokoontumistilat, vapaa-aikatalo Vaparin liikuntasali sekä kuntosali ja muut yhteiset tilat on valtioneuvoston linjauksien mukaan mahdollista avata asiakkaille 1.6. alkaen. Näiden toimipaikkojen avaamisesta päätetään ja tiedotetaan erikseen, kun on saatu tarkempia toimintaohjeita.
   
 • Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.
   
 • Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi. Vaara-Kirjastot, joihin Polvijärven kirjasto kuuluu, tiedottaa itse tarkemmin aukeamisestaan.
   
 • Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14.5. alkaen. Lukiossa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun. Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion tilanteesta, toimintaohjeista ja muutoksista tiedotetaan suoraan huoltajia erikseen. Kevätjuhlia ei tänä vuonna järjestetä.

Epidemiatilanne muuttuu nopeasti, ja samalla myös ohjeet, rajoitustoimenpiteet ja poikkeusolojen kesto voivat muuttua. Lisätietoa koronaviruksesta ja toimintaohjeet tartuntaepäilyn varalta löydät www.polvijarvi.fi/korona.

Polvijärven kunnan johtoryhmä:

Jari Tuononen
Kunnanjohtaja
Puh. 040 104 6001
jari.tuononen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen
Talous- ja hallintojohtaja
Puh. 040 104 6101
heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Mirka Nisula
Sivistysjohtaja
Puh. 040 104 6510
mirka.nisula@polvijarvi.fi

Ari Soikkeli
Tekninen johtaja
Puh. 040 104 6307
ari.soikkeli@polvijarvi.fi

ANKKURIT

 

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Jemina Markkanen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 jemina.markkanen@nuorisoverstas.fi

Aikalisäohjaaja

Sivu arviointi ja palaute