Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogit

Hyvä tyyppi Ahti Tuomikoski

Kampailulajeja harrastava lukiolainen odottaa piakkoin alkavaa autokoulua.

Hyvä tyyppi on reilu ja suhtautuu kaikkiin tasapuolisesti samalla tavalla, miettii 17-vuotias Ahti Tuomikoski.

– Sellainen helposti lähestyttävä ja joka jeesaa aina tarvittaessa. Kyllä mä koen olevani tällainen tyyppi, toivottavasti muutkin on sitä mieltä, hän tokaisee ja hymyilee.

Polvijärven lukiossa toista vuotta käyvä Ahti on alun perin syntynyt Helsingissä. Polvijärvellä hän on asunut yli 10 vuotta.

– Olin sen verran pieni kun muutettiin perheen kanssa tänne, etten muista Helsingin ajoista paljoakaan. Polvijärvi on lapsuudenkotini: täällä on koti, perhe ja kaverit, Ahti summaa.

Pohjoiskarjalainen murre ei ole nuoreen mieheen kymmenessä vuodessa ole iskostunut.

– Joskus on joku saattanut huomauttaa, että ethän sä puhu murretta, mutta ei siihen monikaan kiinnitä huomiota. Joskus kaverit on huomauttaneet siitä, että puhuessa minulta saattaa lipsahtaa ”mie” tai ”sie”, ne kun eivät tule itseltä luonnostaan, hän naurahtaa.

Murrehirmu tai ei, Ahti kokee olevansa aito polvijärveläinen. Polvijärvessä parasta on oma rauha sekä se, että kaikki tuntevat toisensa. Kun peruskoulu päättyi, hänelle oli selvää, että opinnot jatkuvat omassa lähilukiossa.

– Muussa tapauksessa olisi myös ollut pakko muuttaa omilleen, enkä halunnut sitä vielä. En tiennyt vielä ysiluokan jälkeen, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, ja lukiossa sai vähän miettimisaikaa.

Lukion jälkeiset suunnitelmat ovat Ahtilla vielä auki. Jokin liikuntaan liittyvä kiinnostaisi, eikä mikään ihme: Ahti on harrastanut kamppailulajeja lapsesta asti.

– Isäni vei minut 4-vuotiaana judokurssille, ja nykyään harrastan sen lisäksi myös lukkopainia sekä nyrkkeilyä. Kamppailulajit ovat antaneet itselle paljon itsevarmuutta sekä rauhallisuutta ja rentoutta. Oikeat kamppailulajien harrastajat ovatkin aika rauhallista porukkaa, eivät sellaisia kuppiloissa riehujia, hän kuvailee.

Treenit vievät Ahtin useana iltana viikossa Joensuuhun, ja Kinahmossa perheensä kanssa asuvana hän on tottunut välimatkoihin. Vielä hetken hän turvautuu vanhempiensa kyydityksiin ja mopoiluun, mutta piakkoin täysi-ikäistyvän mielessä siintää jo oma ajokortti.

– Muutama kuukausi vielä, niin voin aloittaa autokoulun. Kyllä se elämää helpottaa kun pääsee itse liikkumaan, pääsen sitten käymään useammissa treeneissäkin.

Seuraava hyvä tyyppi on Ilmari Reijonen

Lisää blogeja.

Hyvä tyyppi Matti Hakkarainen

Kinahmosta kotoisin olevalla 18-vuotiaalla Matti Hakkaraisella on edessään kiireinen kevät,...

Hyvä tyyppi Ilmari Reijonen

Kohta 18 vuotta täyttävä Ilmari Reijonen elää jännittävää aikaa: huhtikuussa hän muuttaa...

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute