Hyvä tyyppi pääkuva

Hyvä tyyppi goes #PoltsinNuoret!

Hyvä tyyppi

Nuorten Polvijärvi -sivuilla julkaistaan Hyvä tyyppi -haastatteluja, joissa polvijärveläiset nuoret kertovat ajatuksistaan ja elämästään.

Haastatteluissa ääneen pääsevät yläasteikäiset ja sitä vanhemmat nuoret. Haastateltu nuori haastaa seuraavan juttuun toisen nuoren.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogit

Hyvä tyyppi Nenna Tanskanen

Tekijäihmiseksi tunnustautuva Nenna haluaa lukio-opintojen jälkeen armeijaan ja siitä poliisikouluun.

Toukokuussa 18 täyttävä Nenna Tanskanen on elävä todiste siitä, että sanonta ”vierivä kivi ei sammaloidu” pitää paikkansa. Aktiivinen nuori nainen harrastaa tällä hetkellä ratsastusta, laskettelua, partiota sekä käy kuntosalilla. Aikaisemmin hän on harrastunut myös tanssia sekä ollut mukana tukiopilastoiminnassa.

Nenna kertoo aina olleensa innostuvaa sorttia. Hän kiinnostuu monenlaisista eri asioista, ja ehkä siksi hän on ehtinyt jo näin nuorella iällä tutustua useisiin erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin. Polvijärvellä on hänestä suhteellisen hyvät mahdollisuudet harrastamiseen.

– Erityisesti uusittu Vaparin kuntosali on todella hyvä, kun siellä on uudet laitteet ja kaikki. Ja kaiken lisäksi se on vielä ilmainen ja kaikille avoin, ei monella muulla paikkakunnalla ole näin, Nenna hehkuttaa.

Vaikka opinnot Polvijärven lukiossa pitävät Nennan harrastusten ohella kiireisenä, ehtii hän Vaparille ”punttailemaan” myös opintojen ohessa. Itseasiassa hän ajatteli lukioon tullessaan, että opiskelu olisi paljon rankempaa kuin mitä se lopulta onkaan.

– On se myös välillä rankkaa, mutta sekin riippuu todella paljon siitä, mitä aineita milläkin jaksolla on. Itse panostan opinnoissa erityisesti luonnontieteiseen sekä kieliin. Luonnontieteisiin siksi, koska ne ovat mulle yksiä helpoimpia aineita, kieliin taas siksi, koska ne ovat vaikeampia.

Syksyllä alkavat ylioppilaskirjoitukset stressaavat Nennaa jo vähän, mutta hän ei ole turhaan huolissaan. Ainakin hän itse tietää, mihin hän lukion jälkeen haluaa tähdätä.

– Ensiksi haluaisin mennä armeijaan, ja sitä kautta päästä sotilaspoliisiksi. Se vähän jännittää, ottavatko mut sinne, mutta ei sitä tiedä jos ei edes yritä.

Armeija olisi ponnahduslautana todelliselle uralle: jo pienestä pitäen Nennan pää on kääntynyt pillejä huudattavan poliisiauton perään, ja vielä joskus hän haluaisi itse työskennellä poliisina. Armeijasta hän uskoisi saavansa hyvät eväät myös poliisikouluun.

– Mulle itselleni poliisi on aina ollut sellainen henkilö, kehen voi turvautua vaikka mikä olisi. Voisin hyvin kuvitella sopivani poliisin ammattiin: olen sellainen tyyppi, joka tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä ja jota muut uskaltavat lähestyä. Kaikista ei tarvitse tykätä, mutta kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen.

–Tiedostan kyllä sen, että poliisiksi on vaikeaa päästä, eikä ekalla yrittämällä välttämättä pääse sisään poliisikouluun. Mutta en ole liian tarkka sen suhteen, jos ei pääse niin sitten keksitään jotain muuta tai yritetään uudelleen. Mummonikin sanoi, että ”tässä kerkee vielä kovistua ennen kun pyrkii kouluun”, Nenna toteaa.

Seuraava hyvä tyyppi on Johanna Härkönen.

Lisää blogeja.

Hyvä tyyppi Ilmari Reijonen

Kohta 18 vuotta täyttävä Ilmari Reijonen elää jännittävää aikaa: huhtikuussa hän muuttaa...

Hyvä tyyppi Johanna Härkönen

Kohta 17-vuotiaan lukiolaisen Johanna Härkösen mielestä hyvä tyyppi on ennen kaikkea iloinen...

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute