Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogit

Hyvä tyyppi Olli Oinonen

Opiskelukiireiden keskellä Olli rentoutuu Höytiäisellä veneillen.

- Kinahmosta tulee vain hyviä tyyppejä, toteaa jo neljäs kinahmolainen Hyvä tyyppi -haastateltava Olli Oinonen.

Liekö kyse kyläyhteisön luomasta ilmapiiristä tai kinahmolaisten luonteenlaadusta, tähän on hankala pistää vastaan.

Polvijärven lukiossa opiskeleva Olli ehtii haastateltavaksi kiireisen abisyksyn ohella. Kirjoitukset jännittävät, mutta eivät kuitenkaan aivan mahdottomasti. Eri oppiaineiden painotukset tosin mietityttävät Ollia.

- Esimerkiksi biologian kirjoitukset jännittivät muita enemmän, koska sitä painotetaan nykyisin enemmän jatko-opintoja ajatellen.

Samaan hengenvetoon Olli kuitenkin tunnustaa, että luonnontieteet ovat hänelle mieluisia oppiaineita. Luonnontieteissä kiehtoo erityisesti niiden säännönalaisuus: kaiken voidaan ajatella menevän tiettyjen sääntöjen ja logiikan mukaan, ja tässä on Ollista yksinkertaisesti vain järkeä.

- Kyllä itsekin ajattelen enemmän loogisesti, eli että ”jos tämä, niin sitten tuo”. Vastapainoksi taas esimerkiksi luovien tekstien kirjoittaminen on mulle todella vaikeata, aivoni eivät vain taivu siihen, hän selventää.

Looginen ajattelu kulkenee Ollilla geeneissä. Hänellä on suvussaan useampiakin luonnontieteiden opettajia, ja tämä voi olla yksi syy, mistä Olli uskoo oman kiinnostuksensa aiheeseen kumpuavan.

Opettajaksi hän ei itse kuitenkaan aio.

- Enemmän minua kiinnostavat teknillinen ja lääkis. Jos kirjoitukset menevät hyvin, saa nähdä, kuinka käy.

Jatko-opinnot saavat kuitenkin odottaa, sillä ensin vastassa on armeijan harmaat Rissalan lennostossa. Armeijassa Olli pääsee tiettävästi viettämään runsaasti aikaa raikkaassa ulkoilmassa, mutta se ei häntä arveluta. Erityisesti Höytiäisellä veneilemässä viihtyvä nuorimies on tottunut luonnonhelmassa liikkumiseen.

- Vesi on minusta rauhoittava elementti. Meidän perhe hankki oman veneen 5–6 vuotta sitten, ja käyn paljon järvellä veneilemässä sekä kalastamassa.

- Mukavinta veneilyssä on se, että pääsee käymään erinäköisissä paikoissa helposti, Höytiäinen on suuri järvi. Kunnostettu Selkäsalmi ja Saunasaari ovat myös kiva paikkoja, joihin on mukava rantautua, Olli juttelee.

Seuraava Hyvä tyyppi on Otto Tahvanainen.

Lisää blogeja.

Hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen

Syyskuun hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen käy kolmatta vuotta Polvijärven lukiossa. Syksy alkoi...

Hyvä tyyppi Otto Tahvanainen

Polvijärven lukion abiturientti Otto Tahvanainen (17 vuotta) on jo suunnitellut, mitä hän...

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute