Uutiset pääkuva

Asset Publisher

angle-left Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet puretaan ja lähiopetus alkaa 14.5. alkaen

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet puretaan ja lähiopetus alkaa 14.5. alkaen

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona 29. huhtikuuta purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet. Tämä tarkoittaa sitä, että myös Polvijärvellä perusopetuksessa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Etäopetuksen järjestäminen päättyy 13.5. Myös varhaiskasvatuksen väliaikaiset rajoitukset poistuvat 14.5.

Päätös ei koske lukioita. Valtioneuvosto käsittelee toisen asteen rajoituksia myöhemmin.

Päätös tehtiin terveysviranomaisten arvion pohjalta. Nykytiedon perusteella koulujen avaaminen on turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle. Riskiryhmien osallistumisen lähiopetukseen arvioi lääkäri.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet ohjeet järjestelyihin, joita noudattaen varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen voidaan palata. Tarkempia ohjeita odotetaan saapuvaksi ensi viikon aikana. Yksityiskohtaisista järjestelyistä päättävät koulutuksen järjestäjät.

Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei tänä vuonna järjestetä. Poissaolojen suhteen kouluissa jatkuvat normaalit käytänteet.

Polvijärven perusopetuksen järjestämisestä ja muista siihen liittyvistä toimenpiteistä välitetään tarkempaa tietoa suoraan huoltajille.

Muut kunnan toimintaa koskevat rajoitukset, kuten esimerkiksi liikuntasalien, kuntosalien ja muiden kokoontumistilojen kiinniolo, ovat voimassa 13.5. asti. Valtioneuvosto päättää toukokuun alussa muiden rajoitustoimien jatkamisesta tai niiden purkamisesta. Isot yli 500 hengen yleisötilaisuudet on kielletty heinäkuun loppuun saakka.

Kunta tiedottaa rajoitustoimien aiheuttamista muutoksista kunnan palveluihin niin pian kuin mahdollista.

Linkkejä:

Koronaviruksesta usein kysyttyä opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla:
https://minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen

Hallitus päätti varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteiden purkamisesta:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-paatti-varhaiskasvatuksen-ja-perusopetuksen-rajoitteiden-purkamisesta

Lisätietoja

ANKKURIT

 

Asset Publisher

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Jemina Markkanen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 jemina.markkanen@nuorisoverstas.fi

Aikalisäohjaaja

Sivu arviointi ja palaute