Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogs

Hyvä tyyppi Oona Voutilainen

Haave itsenäistymisestä sai Oonan muuttamaan Joensuuhun.

15-vuotias Oona Voutilainen pääsi tänä keväänä yhdeksänneltä luokalta Polvijärven yläkoulusta. Yläkoulun jälkeen suuntana on kaksoistutkinto Joensuussa. Kaksoistutkintoon kuuluu niin lukion kuin ravintola-alan opintoja. Oona muutti Polvijärveltä yksin Joensuuhun kesäkuussa ja vaikka muutos jännitti, samalla itsenäistyminen myös kiinnosti.

– Joensuussa on paljon ystäviä. Mie haluan itsenäistyä ja asua omillani. Kyllä mie uskon, että pärjään ihan hyvin. Onneksi voin aina tulla käymään kotona.

Muutto Joensuuhun saattaa tarkoittaa myös rakkaan harrastuksen, teatterin, aloittamista uudelleen. Oona harrasti aiemmin viisi vuotta näyttelemistä kansalaisopiston Hupsis-teatteriryhmässä. Sen lisäksi taiteellinen nuori piirtää, maalaa ja kirjoittaa. Vaparin seinämaalauksen edistymistä hän on seurannut innolla. Seinän maalaamista Oona on kokeillut myös omassa huoneessaan.

– Yhtenä iltana oli tylsää ja näin maalit, ja sitten mietin, että ei iskä suutu tästä. Seinä on tällä hetkellä todella sotkuisen näköinen eikä maalauksessa ole mitään järkeä. Se on kuitenkin värikäs, mikä on minusta kiva.

Tänä kesänä Oona on myös ensimmäistä kertaa kesätöissä. Hän on kahdella rippileirillä isosena Polvijärven seurakunnalla.

– Isosena on hauskaa, kun saa olla kavereiden kanssa.

Oona on kartuttanut ansioluetteloaan viime vuonna oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana. Oppilaskunnassa pystyi vaikuttamaan koulun asioihin, mutta puheenjohtajan työnkuva sisälsi paljon muutakin.

– Oppilaskunta aloitti kahvilatoiminnan tänä vuonna. Joka perjantaina oli kahvia, teetä ja pientä herkkuja myynnissä. Kerran mie heräsin viideltä leipomaan pullaa kahvilaan, että ihmiset voivat ostaa tuoretta pullaa.

Musiikki on Oonalle erittäin tärkeää. Pienempänä hän itse soitti huilua, kun taas nykyään nuori nainen nauttii musiikista lähinnä kuuntelemalla. Oona käy mielellään konserteissa ja festareilla, mutta tänä kesänä festarit jäävät valitettavasti työkiireiden takia välistä. Musiikki soi nuoren naisen kaiuttimista tai kuulokkeista aamusta iltaan, mutta yhteen genreen hän ei ole pinttynyt.

– Kuuntelen musiikkia fiiliksen mukaan. Jos on vaikkapa hyvä fiilis, niin kuuntelen jotain menevää.

Seuraava Hyvä tyyppi on Jenna Karttunen.

More Blog Entries

Hyvä tyyppi Johanna Härkönen

Kohta 17-vuotiaan lukiolaisen Johanna Härkösen mielestä hyvä tyyppi on ennen kaikkea iloinen...

Hyvä tyyppi Jenna Karttunen

15-vuotiaan Jenna Karttusen suuntana on elokuussa Polvijärven lukio. Lukiovalinta ei ollut...

Asset Publisher

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute