Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogs

Hyvä tyyppi Polvijärven nuorisovaltuusto

Vuoden viimeisessä Hyvä tyyppi -haastattelussa tutustutaan Polvijärven nuvaan!

Hyvä tyyppi -juttusarjan kaappaa tällä kertaa Polvijärven oma nuorisovaltuusto! Nyt he saavat kertoa, mistä nuorisovaltuustossa – lyhyemmin nuvassa – on oikein kysymys:

Mikä ihmeen nuva?

Nuorisovaltuustot ovat paikallisia vaikuttajaryhmiä, joiden avulla nuoret pääsevät vaikuttamaan kotipaikkakuntansa asioihin. Täällä meillä Polvijärvellä nuvassa on kaksitoista jäsentä. Jäsenien luokka-asteet vaihtelevat seiskaluokkalaisista abeihin. Lisäksi meidän kokouksiimme osallistuvat vapaa-aikakoordinaattori Sirpa, nuoriso-ohjaaja Ani ja etsivä nuorisotyöntekijä Jenna.

Lisäksi on olemassa koko maakunnan kattava Pohjois-Karjalan nuorisovaltuusto, jossa on mukana myös Polvijärven nuvan edustaja. Näin mekin pääsemme vaikuttamaan nuorten asioihin koko maakunnassa!

Mitä nuva tekee?

Meidän tehtävämme on vaikuttaa siihen, että Polvijärvellä tiedetään mitä mieltä me nuoret olemme asioista. Tuomme nuorten ääntä kuuluviin ja olemme mukana päättämässä juuri meitä koskevista asioista. Esimerkiksi kun Vaparia remontoitiin, nuva sai olla mukana päättämässä nuokkarin sisustuksesta.

Nuva kokoontuu noin kerran kuukaudessa kokoustamaan. Puheenjohtaja Inka pitää huolta, että kokousasiat tulevat käsiteltyä, ja tunnelma kokouksissa on oikein leppoisa ja mukava.

Lisäksi me nuvalaiset haluamme tuoda myös uusia näkökulmia asioihin, koska hei – kuka tietää parhaiten, mitä nuoret haluavat ja mistä nuoret tykkäävät, kuin me nuoret itse? Me teemme aloitteita, kokouksissa ideoimme uusia juttuja ja pistämme myös toimeksi. Tiesitkö, että meidän aloitteen ansiosta kunnan kesätöiden ikärajaa saatiin laskettua vuodella alemmas tänä vuonna?

Järkkäilemme myös kivaa ajanvietettä ja erilaisia tapahtumia, kuten Kesärokkia, leffailtoja ja yönuokkareita. Me halutaan tarjota kaikille Poltsin nuorille kivaa tekemistä. Jos mieleen tulee ideoita, mitä voitaisiin toteuttaa, niin vinkatkaa jollekulle meistä nuvalaisista!

Millaista nuvassa on?

Vaikka porukasta löytyy monen ikäisiä nuoria ja monta erilaista persoonaa, meillä on todella hyvä yhteishenki. Jokainen jäsen otetaan kokouksissa huomioon ja jokaisella on oikeus sanoa mielipiteensä. Meistä on tärkeää, että nuvan porukkaan on kaikkien helppo tulla mukaan, ja siitä pidetään myös kiinni. Ja tiesitkö myös, että nuvassa mukana olemisesta saa myös pikkuisen taskurahaa kokouspalkkioiden muodossa?

Joko kiinnostuit? Nuvaan saa tulla kuka vain, tervetuloa mukaan jos innostuit!

Terveisin Polvijärven nuorisovaltuusto,

Inka
Tiina K.
Veera
Laura
Maria
Antti
Ilona
Anni
Elli
Saaga
Tiina T.
Moona
Ani

More Blog Entries

Hyvä (ohjaaja)tyyppi – Vs. nuoriso-ohjaaja Ani ja etsivä nuorisotyöntekijä Jenna esittäytyvät!

Pidemmittä puheitta antaa heidän kertoa hieman itsestään:   Nimi: Ani Nevalainen Ikä:...

Nuorten kesäkysely auki nyt

Kesäkysely  on 13-29-vuotiaille pohjoiskarjalaisille nuorille suunnattu hyvinvointia...

Asset Publisher

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute