Perusopetus pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Perusopetus

Perusopetus

Polvijärvellä perusopetusta järjestetään yhtenäisessä Polvijärven koulussa, johon kuuluvat kirkonkylän koulukeskuksen 1.–9.-luokkien lisäksi Sotkuman yksikön 1.–6. luokat.

Polvijärven kouluissa noudatetaan Joensuun seudun perusopetuksen opetussuunnitelmaa.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Polvijärven koulu

Polvijärven koulu

Polvijärvellä on siirrytty 1.8.2020 alkaen hallinnollisesti yhtenäiseen perusopetukseen ja yhdistyneen koulun nimi on Polvijärven koulu.

Polvijärven koulua johtaa Peruskoulun ja lukion rehtori ja hänen työparinaan toimii apulaisrehtori. Lisäksi 1.–6.-luokilla on omat apulaisjohtajat turvaamassa yksiköiden arjen sujuvuutta.

Koulukeskuksessa taajaman luonnonläheisyys ja lähiympäristön maaseutumaisuus tarjoavat opetukselle monipuoliset toimintapuitteet. Koulukeskuksen välittömästä läheisyydestä löytyvät keskustan lähiliikuntapaikat sekä jäähalli, vapaa-aikatalo ja kirjasto, joita hyödynnetään aktiivisesti koulupäivien aikana.

Polvijärven koulu pyrkii tarjoamaan jokaiselle oppijalle vankan oppimisen kivijalan antamalla tiedot ja taidot, joilla tulevaisuutta rakentaa. Oppimiseen räätälöidään tukitoimia tarpeen mukaan. Koulussa toimii myös VIP-ryhmä vaativan erityisen tuen oppilaille. Turvallisen ja välittävän arkipäivän rakentaminen on meille kaikille yhteinen ja tärkeä tavoite.

Koko perusopetuksessa edistetään liikunnallista kouluarkea välkkäreiden ohjaamalla välituntiliikunnalla ja istumista katkaisevalla, toiminnallisella opetuksella. Myös digiopetus on tärkeä osa koulupäiviä.

Yrittäjyyskasvatusta edistetään tekemällä yhteistyötä polvijärveläisten yrittäjien kanssa. Jokaisella 7.–9.-luokalla on oma paikallinen kummiyritys, jonka toimintaan oppilaat pääsevät tutustumaan.

Kansainvälisyyttä koulupäiviin tuovat erilaiset projektit sekä monikulttuuriset opiskelijavieraat.

Koulussa toimii aktiivinen oppilaskunta, jonka hallituksessa on kaksi luottamusoppilasta jokaisesta luokasta. Oppilaskunnan toiminta tuo väriä kouluarkeen muun muassa organisoimalla erilaisia tapahtumia.

 

Mie harrastan! -hanke Polvijärven koulussa

Mie harrastan! -hanke toteuttaa Polvijärven kunnassa Suomen mallin mukaista harrastus toimintaa. Hankkeen pyrkimyksenä on tavoittaa vähän harrastavia perusopetusikäisiä Polvijärvellä asuvia lapsia ja nuoria ja lisätä heille harrastusmahdollisuuksia.

Hankkeen hankekoordinaattorina toimii Minna Nuutinen, jonka tavoittaa puhelimitse numerosta 0401046270 tai sähköpostitse osoitteesta minna.nuutinen@edu.polvijarvi.fi

Kirkonkylän koulu

Kirkonkylän koulurakennus
A-talo (1.–6. vuosiluokat)

A-talossa opetetaan Polvijärven koulun 1.–6. vuosiluokkia. Oppilaita on noin 170 ja opettajia sekä koulunkäynninohjaajia reilut 20. Oppilaat tulevat taajaman alueelta sekä kunnan pohjoispuolelta Kinahmon, Ruvaslahden, Martonvaaran ja Lipasvaaran alueilta sekä Kuorevaaran, Horsmanahon, Joensuuntien ja Hukkalan suunnilta.

Sotkuman koulu

Sotkuman koulurakennus
Sotkuman yksikkö (1.–6. vuosiluokat)

Sotkuman yksikkö (1.–6. vuosiluokat) on osa Polvijärven koulua. Rakennus sijaitsee Sotkuman kylässä noin 16 kilometrin päässä Polvijärven keskustasta. Yksikön yhteydessä on myös päiväkoti. Koululaisten ja päiväkotilaisten ruuat valmistetaan omassa valmistuskeittiössä. Koulussa on noin 70 oppilasta, 6 opettajaa ja kaksi koulunkäynninohjaajaa. Lapset tulevat opiskelemaan Sotkumaan Solan ja Sotkuman kylän alueilta.

Nykyinen koulurakennus valmistui kesällä 2011. Tilojen käytyä ahtaiksi koulua ja päiväkotia laajennettiin ja remontoitiin vuosina 2016–2017. Remontoinnin yhteydessä koko rakennuksesta tehtiin monipuolinen ja sisustukseltaan värikäs oppimisympäristö, joka soveltuu myös iltakäyttäjien moninaisiin tarpeisiin. Rakennuksessa on oma liikuntasali. Pihalla on kaukalo, jossa kesäisin pelataan jalkapalloa ja talvisin se jäädytetään luistelua varten. Frisbeegolfrata, kuntopolku ja talvinen hiihtolatu ovat vain kivenheiton päässä.

Yhdessä tekeminen leimaa Sotkuman henkeä. Tiiviissä yhteistyössä koulun väki, Sotkuman kyläyhdistys sekä muut alueen yhdistykset kehittävät koulualuetta opetusta ja kyläyhteisöä palvelevaksi lähiliikuntapaikaksi.

Polvijärven yläaste

Polvijärven yläasteen ja lukion rakennus, B-talo.
B-talo (7.–9. luokat ja lukio)

B-talossa opetetaan 7.9. vuosiluokkia ja lukiota. Yläluokilla on noin 115 oppilasta ja 6 opetusryhmää sekä reilut 20 henkeä opetushenkilökuntaa. B-talolla toimii myös VIP-ryhmä (1-9lk) vaativan erityisen tuen oppilaille.

Perusopetus linkkilista

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi

Sivistystoimen toimialajohtaja, Valpas-kuntavalvoja

henkilön kuva
Riikka Jolkkonen Vs. perusopetuksen ja lukion apulaisrehtori 040 104 6225 riikka.jolkkonen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Tuula Räsänen Apulaisjohtaja, Polvijärven koulu Kirkonkylän 1.-6.lk 040 104 6217 tuula.rasanen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Päivi Andersin Apulaisjohtaja, Polvijärven koulu Sotkuman 1.-6.lk 040 1046250 paivi.andersin@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Janne Antikainen Yläkoulun ja lukion opinto-ohjaaja 040 104 6222 janne.antikainen@edu.polvijarvi.fi

Valpas-opinto-ohjaaja

henkilön kuva
Virpi Liisa Poutiainen Koulusihteeri 040 1046 221 virpiliisa.poutiainen@edu.polvijarvi.fi.

Sivu arviointi ja palaute