Hyvä tyyppi pääkuva

ANKKURIT

 

Hyvä tyyppi goes #PoltsinNuoret!

Hyvä tyyppi goes #PoltsinNuoret!

Kerran kuussa julkaistut Hyvä tyyppi -haastattelut jäävät näin poikkeusolojen aikaan tauolle.

Mutta ei hätää! Polvijärven nuorisovaltuuston nuoret alkavat kirjoittaa tällä samalla sivulla viikoittain #PoltsinNuoret -blogia.

Pääsääntöisesti perjantaisin julkaistavissa blogipostauksissa nuoret kertovat ajatuksistaan poikkeusoloista, antavat vinkkejä mm. kotona olemiseen ja etäopiskeluun sekä toimivat vertaistukena muille nuorille - nuoretkaan eivät ole yksin tässä tilanteessa!

angle-left

Blogit

Hyvä tyyppi Jenna Karttunen

Liikunnallinen Jenna haaveilee urasta armeijassa.

15-vuotiaan Jenna Karttusen suuntana on elokuussa Polvijärven lukio. Lukiovalinta ei ollut kovin vaikea, sillä lähilukiosta löytyy kaikki mitä nuori neiti tarvitsee. Luokkakaverit ja koulurakennus ovat tuttuja jo yläkoulun ajalta. Jenna odottaa innolla ensimmäistä lukiovuotta, jonka hän epäilee kuitenkin olevan raskas.

– Kesän ajan olen saanut levättyä, niin nyt on täydet akut uuteen lukuvuoteen. Ensimmäinen lukiovuosi tulee olemaan rankka, sillä mie otin yli 40 kurssia ensimmäiselle vuodelle. Saapahan sitten niitä pois alta ja saatan ehkä valmistua nopeammin.

– Ikävä tulee kavereita, jotka lähtevät Joensuuhun opiskelemaan.

Jenna valmistautuu kouluvuoteen käymällä Tallinnassa ostamassa uusia vaatteita ja koulutarvikkeita. Muutenkin matkailu kiinnostaa: tähän mennessä hän on vieraillut Ruotsissa, Virossa ja Englannissa. Lontoon matka sytytti Jennassa matkailukipinän. Toiveena olisi vielä jonain päivänä päästä käymään Venäjällä.

– Moskova ja Jekaterinburg ovat kiinnostavia kohteita, mutta olisi kiva muuallakin käydä, esimerkiksi Pietarissa. Nyt lukiossa aloitan venäjän kielen opiskelun, siitäkin on hyötyä matkustellessa.

Jennan vapaa-aika kuluu eri urheilulajien parissa, sillä hän harrastaa jalkapalloa, sählyä, uintia, ammuntaa sekä käy Vaparin kuntosalilla. Liikunta oli hänen suosikkiaineita yläkoulussa.

– En harrasta missään seurassa. Jalkapalloa pelaan, kun on hyvä porukka ja paikka, jossa pelata. Mun mielestä täällä Polvijärvellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa kaikkea.

Tulevaisuudessa Jenna haluaisi yhdistää kaksi kiinnostuksen kohdettaan, armeijan ja liikunnan, ammatiksi asti. Hän ei kuitenkaan vielä sulje pois muita ammatteja, sillä elämän kulkua ei etukäteen pysty suunnittelemaan.

– Mie käyn ensin lukion ja sitten menen armeijaan. Olisi kiva päästä sinne töihinkin. Jos se ei suju, niin sitten se ei suju, sitten täytyy vain mennä eteenpäin. Jos armeija ei onnistu ja saan hyvät ylioppilaspaperit lukiosta, niin haluaisin ehkä yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä.

Seuraava hyvä tyyppi on Jaakko Jolkkonen

Lisää blogeja.

Hyvä tyyppi Oona Voutilainen

15-vuotias Oona Voutilainen pääsi tänä keväänä yhdeksänneltä luokalta Polvijärven yläkoulusta....

Hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen

Syyskuun hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen käy kolmatta vuotta Polvijärven lukiossa. Syksy alkoi...

SOME jako

Jaa tämä sivu:

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Päivi Hyytiäinen Nuoriso-ohjaaja 040 104 6208 paivi.hyytiainen@polvijarvi.fi

Nuorisovaltuuston sihteeri. FB: Nuoriso-ohjaaja Päivi Hyytiäinen. IG: @nuorisoohjaajap

henkilön kuva
Anni Lampinen Viestintäsihteeri 040 104 6004 anni.lampinen@polvijarvi.fi

Verkkosivujen päivittäminen

Sivu arviointi ja palaute