Opiskelupaikkoja Pohjois-Karjalassa ja lähellä

ANKKURIT

 

Opiskelupaikkoja Pohjois-Karjalassa

Opiskelupaikkoja muualla Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on monia eri vaihtoehtoja opintojen jatkamiseen.

Jos tarvitset apua opiskelupaikan valintaan, ole yhteydessä koulusi opinto-ohjaajaan, nuoriso-ohjaajaan tai etsivään nuorisotyöntekijään!

Tietoa eri opiskelupaikoista ja niihin hakemisesta löydät Opintopolku.fi -sivuilta. Opintopolun kautta tehdään myös yhteishaku ja sieltä löydät kaikki tarvitsemasi hakulomakkeet.

Lukiot

Lukiot

Joensuun lukiot

Joensuussa on viisi päivälukiota ja aikuislukio. Lukiokoulutusta Joensuussa järjestävät:

  • Joensuun kaupunki (lyseon lukio, Pyhäselän lukio, yhteiskoulun lukio)
  • Itä-Suomen yliopisto (Normaalikoulun lukio)
  • Itä-Suomen koulun säätiö (Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio)
Jokaisella joensuulaisella lukioilla on oma opetussuunnitelmansa. Lisätietoa lukioista löydät osoitteesta https://www.joensuu.fi/web/guest/lukiot

Outokummun lukio

Outokummun lukio on toinen Polvijärven lukion yhteistyölukioista, ja siellä voit voi opiskella lukion yleislinjalla.

Lisätietoa löydät osoitteesta https://peda.net/outokumpu/outokummun-lukio

Juuan muotoilulukio

Juuan lukio on yleissivistävä,kuvataiteeseen ja muotoiluun erikoistunut lukio. Se on myös toinen Polvijärven lukion yhteistyölukio.

Lisätietoa löydät osoitteesta www.juuka.fi/lukio

Ammatilliset oppilaitokset

Ammatilliset oppilaitokset

Riveria

Riveriaan kuuluvat Pohjois-Karjalan ammattiopistot sekä Pohjois-Karjalan aikuisopisto. Pohjois-Karjalassa toimintaa on Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Niittylahdessa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla.

Lisätietoa löydät www.riveria.fi.

Savon ammattiopisto Sakky

Savon ammattiopistolla on toimipisteitä Iisalmessa, Kuopiossa, Muuruvedellä, Rissalassa, Toivalassa ja Varkaudessa.

Lisätietoja löydät www.sakky.fi

Ammattiopisto Luovi

Luovi on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen erityisopetuksen tarjoaja. Luovin Liperin yksikössä voi opiskella ammatilliseen perustutkintoon ja Joensuun yksikössä tarjotaan aikuiskoulutusta. Liperin yksikössä voi valmistua autonkuljettajan, artesaanin, kiinteistönhoitajan, kodinhuoltajan, kokin, koneistajan, merkonomin, talonrakentajan, toimitilahuoltajan tai varastonhoitajan ammattiin.

Lisätietoa löydät www.luovi.fi.

ISLO (Itä-Suomen liikuntaopisto)

Joensuussa sijaitseva urheilu- ja liikuntaopisto tarjoaa ammattitutkintokoulutuksia sekä täydentäviä koulutuksia. Liikuntaopistossa voi valmistua valmentajan, hierojan, liikunnan tai liikuntapaikkojen ammattitutkintoon sekä saada lisäkoulutusta tanssista ja somatiikasta sekä liikunnanohjauksesta.

Lisätietoa löydät www.islo.fi.

Joensuun konservatorio

Konservatoriossa voi opiskella ammattimuusikon perustutkinnon taidemusiikista, pop & jazz-musiikista tai kansanmusiikista. Tämän lisäksi konservatorio tarjoaa musiikin perusopetusta.

Lisätietoa löydät www.joensuu.fi/konservatorio.

Korkeakoulut

Korkeakoulut

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, ja yliopiston yli 100 pääaineen joukosta löytyy aloja laidasta laitaan. Yliopiston yhteydessä sijaitsee myös Avoin yliopisto, jossa voi opiskella maksullisesti tutkinnosta opintokokonaisuuksia. Opiskeltua tietyn määrän opintoja voi hakea tutkinto-opiskelijaksi yliopistoon usein ilman valintakoetta.

Itä-Suomen yliopiston ja Avoimen yliopiston opetustarjonnasta voit lukea näiden nettisivuilta https://haeyliopistoon.fi ja www.aducate.fi/opetustarjonta.

Karelia ammattikorkeakoulu

Karelian ammattikorkeakoulussa voi opiskella alemman korkeakoulututkinnon niin sosiaali- ja terveysalalla, liiketaloudessa ja tekniikan sekä liikenteen alalta aina kulttuurialalle. Karelia Amk:ssa voi suorittaa myös ylemmän amk-tutkinnon sekä täydennyskoulutuksia. Ammattikorkeakoulun yhteydessä on myös Avoin amk, jossa voi suorittaa maksua vastaa opintoja kaikilta koulutusaloilta.

Karelian ammattikorkeakoulu sijaitsee Joensuussa kahdella eri kampuksella, Tikkarinteellä ja Wärtsilässä Niinivaaralla, joiden lisäksi opetusta järjestetään myös Tiedepuistolla.

Amk:n koulutustarjontaan voi perehtyä Karelia ammattikorkeakoulun nettisivuilta www.karelia.fi.

Savonia ammattikorkeakoulu

Savonia ammattikorkeakoululla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Amk:ssa voi opiskella musiikkia ja tanssia, muotoilun koulutusohjelmassa, liiketalouden, luonnonvara-, matkailu- ja ravitsemis-, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalaa.

Lisätietoja löydät https://portal.savonia.fi.

Публикатор

Yhteystiedot

henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Janne Antikainen Yläkoulun ja lukion opinto-ohjaaja 040 104 6222 janne.antikainen@edu.polvijarvi.fi
henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Jemina Markkanen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 jemina.markkanen@nuorisoverstas.fi

Aikalisäohjaaja