Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Bloggar

Hyvä tyyppi Jenna Karttunen

Liikunnallinen Jenna haaveilee urasta armeijassa.

15-vuotiaan Jenna Karttusen suuntana on elokuussa Polvijärven lukio. Lukiovalinta ei ollut kovin vaikea, sillä lähilukiosta löytyy kaikki mitä nuori neiti tarvitsee. Luokkakaverit ja koulurakennus ovat tuttuja jo yläkoulun ajalta. Jenna odottaa innolla ensimmäistä lukiovuotta, jonka hän epäilee kuitenkin olevan raskas.

– Kesän ajan olen saanut levättyä, niin nyt on täydet akut uuteen lukuvuoteen. Ensimmäinen lukiovuosi tulee olemaan rankka, sillä mie otin yli 40 kurssia ensimmäiselle vuodelle. Saapahan sitten niitä pois alta ja saatan ehkä valmistua nopeammin.

– Ikävä tulee kavereita, jotka lähtevät Joensuuhun opiskelemaan.

Jenna valmistautuu kouluvuoteen käymällä Tallinnassa ostamassa uusia vaatteita ja koulutarvikkeita. Muutenkin matkailu kiinnostaa: tähän mennessä hän on vieraillut Ruotsissa, Virossa ja Englannissa. Lontoon matka sytytti Jennassa matkailukipinän. Toiveena olisi vielä jonain päivänä päästä käymään Venäjällä.

– Moskova ja Jekaterinburg ovat kiinnostavia kohteita, mutta olisi kiva muuallakin käydä, esimerkiksi Pietarissa. Nyt lukiossa aloitan venäjän kielen opiskelun, siitäkin on hyötyä matkustellessa.

Jennan vapaa-aika kuluu eri urheilulajien parissa, sillä hän harrastaa jalkapalloa, sählyä, uintia, ammuntaa sekä käy Vaparin kuntosalilla. Liikunta oli hänen suosikkiaineita yläkoulussa.

– En harrasta missään seurassa. Jalkapalloa pelaan, kun on hyvä porukka ja paikka, jossa pelata. Mun mielestä täällä Polvijärvellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa kaikkea.

Tulevaisuudessa Jenna haluaisi yhdistää kaksi kiinnostuksen kohdettaan, armeijan ja liikunnan, ammatiksi asti. Hän ei kuitenkaan vielä sulje pois muita ammatteja, sillä elämän kulkua ei etukäteen pysty suunnittelemaan.

– Mie käyn ensin lukion ja sitten menen armeijaan. Olisi kiva päästä sinne töihinkin. Jos se ei suju, niin sitten se ei suju, sitten täytyy vain mennä eteenpäin. Jos armeija ei onnistu ja saan hyvät ylioppilaspaperit lukiosta, niin haluaisin ehkä yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä.

Seuraava hyvä tyyppi on Jaakko Jolkkonen

Mer blogginlägg

Hyvä tyyppi Oona Voutilainen

15-vuotias Oona Voutilainen pääsi tänä keväänä yhdeksänneltä luokalta Polvijärven yläkoulusta....

Hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen

Syyskuun hyvä tyyppi Jaakko Jolkkonen käy kolmatta vuotta Polvijärven lukiossa. Syksy alkoi...

Innehållspresentatör

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute