Hyvä tyyppi pääkuva

ANKKURIT

 

Hyvä tyyppi

Hyvä tyyppi

Hyvä tyyppi -haastatteluissa jututetaan 15–29-vuotiaita polvijärveläisiä nuoria, jotka pääsevät kertomaan itsestään, elämästään ja harrastuksistaan. Haastateltavana on edellisen haastateltavan haastama paikallinen nuori.

Hyvä tyyppi -haastattelu julkaistaan kerran kuussa kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

angle-left

Bloggar

Hyvä tyyppi Johanna Härkönen

Johannan kesä tuntuisi tyhjältä ilman pesäpalloa.

Kohta 17-vuotiaan lukiolaisen Johanna Härkösen mielestä hyvä tyyppi on ennen kaikkea iloinen ja muut huomioonottava. Iloisuus huokuukin hänestä ulospäin ja huoneen täyttää naurunremakka tasaisin väliajoin.

Polvijärven lukio on Johannan mielestä mukava paikka ja parasta ovat ihmiset: sekä opettajat että oma luokka saavat suitsutusta Johannalta.

– Kaverit auttavat jaksamaan. Se, että pystyy kavereiden kanssa esimerkiksi hyppytunneilla tekemää läksyjä yhdessä, on paljon mukavampaa, kuin kotona yrittää yksin opiskella. Täällä saa opettajilta helposti tukiopetusta tarvittaessa.

Johanna on miettinyt tulevaisuuttaan paljon. Hän haki ja pääsi opiskelemaan liiketaloutta, mutta alkoi sitten epäillä omaa valintaansa. Johanna päätyi Polvijärven lukioon kesän täydennyshaun jälkeen, eikä ole sitä katunut. Liiketalous kiinnostaa kuitenkin nuorta naista edelleen ja tällä hetkellä tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu tradenomiksi opiskelu.

– Mie tykkään tosi paljon kaupan alasta ja erityisesti asiakaspalvelutyö kiinnostaa. Viime kesänä olin Motonetillä töissä ja se tuntui ihan omalle jutulle, kun siellä sain palvella asiakkaita.

Johanna myöntää olevansa kesän lapsi. Kesä vierähtää pitkälti rakkaan harrastuksen, pesäpallon, parissa. Sen lisäksi, että Johanna itse pelaa Joensuun Mailassa, käy hän myös tuomaroimassa ja katsomassa pelejä.  

Yhden viikon kesälomastaan Johanna viettää täysin kansallispelin parissa, kun hän matkaa Hyvinkäälle nuorisoleirille. Joukkuekaverit ja monipuolisuus ovat lajin suola.

– Pesäpallo sisältää voima ja juoksuharjoituksia sekä lajitreeniä. Pesis on niin tärkeätä minulle, että tuntuu ihan oudolle, jos viikkoon ei ole harjoituksia.  

Pesäpallon lisäksi Johannan kesään kuuluu olennaisesti myös kesätyöt. Häneltä löytyy työkokemusta viime kesältä Motonetistä ja Outoteciltä. Tänä vuonna Johanna sai kesätyön Polvijärven kunnalta.

– Heinäkuun vika ja elokuun eka viikko on töitä. Ensin olen kolme päivää tässä Polvijärvellä päiväkodissa ja sitten lopun ajan Sotkuman päiväkodissa.

Kesässä parasta on auringonpaiste, mansikat ja lämpö. Johanna suosittelee lämpimän kesäpäivän viettoon Polvijärven toria, joka myös jokaisen kesävieraan tulisi hänen mielestä kokea.

Johanna haluaa olla kesällä myös rauhassa. Ensimmäinen lukiovuosi on takana ja lomailulle on tarvetta.

– Tämä eka vuosi on mennyt tosi nopeasti. Nyt on just semmoinen olo, et haluaa vaan levätä tämän kesän ja ajatella ihan kaikkea muuta paitsi koulua. Sitten toivottavasti taas on motivaatiota elokuussa.

Seuraava hyvä tyyppi on Oona Voutilainen.

Mer blogginlägg

Hyvä tyyppi Nenna Tanskanen

Toukokuussa 18 täyttävä Nenna Tanskanen on elävä todiste siitä, että sanonta ”vierivä kivi...

Hyvä tyyppi Oona Voutilainen

15-vuotias Oona Voutilainen pääsi tänä keväänä yhdeksänneltä luokalta Polvijärven yläkoulusta....

SOME jako

Jaa tämä sivu:

Innehållspresentatör

Yhteystiedot

henkilön kuva
Päivi Hyytiäinen Nuoriso-ohjaaja 040 104 6208 paivi.hyytiainen@polvijarvi.fi

Nuorisovaltuuston sihteeri. FB: Nuoriso-ohjaaja Päivi Hyytiäinen. IG: @nuorisoohjaajap

henkilön kuva
Anni Lampinen Viestintäsihteeri 040 104 6004 anni.lampinen@polvijarvi.fi

Verkkosivujen päivittäminen

Sivu arviointi ja palaute