Testisivu

Sisälletyt portletit

Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvä tyyppi Ilona Ratinen

Nuorisovaltuustolainen inspritoituu maalaamisesta ja saa voimaa ystävistä.

Kahdeksasluokkalainen Ilona Ratinen on ollut Polvijärven nuorisovaltuuston jäsen alkuvuodesta 2020 lähtien. Hänet kuulemma ”puhuttiin ympäri” liittymään tyttöjen liikuntakerhossa, jossa on mukana muitakin nuorisovaltuuston jäseniä.

- Nuorisovaltuustotouhu vaikutti muiden puheitten mukaan ihan mukavalta, joten siksi ajattelin kokeilla sitä. Muutenkin olen sellainen, että lähden helposti mukaan uusiin juttuihin.

Ilonaa ei kaduta, että hän hyppäsi mukaan uuteen – valtuustossa puuhailu on opettanut hänelle paljon, esimerkiksi vuorovaikutustaitoja sekä rohkaissut omien mielipiteiden ilmaisemiseen. Hänestä on mukavaa olla mukana päättämässä asioista, jotka koskevat polvijärveläisten nuorten elämää.

Koronavirusepidemia on tosin tuonut nuorisovaltuustonkin eteen hankalia paikkoja. Perusteellisen pohdinnan jälkeen nuoret päättivät peruuttaa jo perinteeksi muodostuneen rokkitapahtuman tältä vuodelta. Vaikka päätös oli tilanteen huomioiden erittäin vastuullisesti tehty, Ilonaa harmittaa, että rokki jäi tällä kertaa pitämättä.

- Olimme kuitenkin jo nähneet rokin eteen vaivaa, ja itse esimerkiksi maalasin esiintymislavan takaseinälle tarkoitetun taustakankaankin valmiiksi. Mutta eihän tälle mitään voi, terveys edellä on mentävä, hän toteaa.

Maalaaminen onkin Ilonalle tärkeä harrastus ja ajanviettotapa. Se toimii myös hyvänä vastapainona sosiaalisen ja puheliaan ihmisen arjessa. Maalatessa Ilona keskittyy itse tekemiseen, ja hän saattaa uppoutua pitkäksikin aikaa maalauksen pariin.

Esimerkkinä hän näyttää kuvan oman huoneensa seinään maalaamasta mandalasta, johon hän sai inspiraation Pinterestistä.

- Olen pitkälti itse oppinut, ja haen paljon inspiraatiota ja ideoita Pinterestin kaltaisista kanavista. Maalaaminen rentouttaa, varsinkin kun samalla voin kuunnella lempimusiikkia.

Kaikkien aiemmin mainittujen harrastusten lisäksi Ilona myös laulaa, soittaa ukulelea ja käy myös partiossa. Partiossa hän onkin saanut vastuulleen oman ryhmän johtamisen, ja sen Ilona kokee mieluisaksi.

- Minä olen sellainen johtava persoona luonnostani, siksi ryhmän johtaminen on minusta mukavaa. Tykkään opettaa mutta myös oppia muilta uusia asioita, se on sellaista vastavuoroista hommaa.

Korona vaikutti Ilonan arkeen erityisesti keväällä, jolloin fyysinen yhteys ystäviin ja luokkatovereihin oli etäopetuksen vuoksi katkolla. Ilonasta oli rankkaa, kun sosiaaliset kontaktit jäivät keväällä minimiin, mutta onneksi kesällä kavereiden kanssa pystyi taas viettämään aikaa – turvallisuudesta tinkimättä:

- Vietimme kesällä paljon aikaa kavereiden kanssa ulkona lähiliikuntapaikalla, pelasimme jalkapalloa ja nautimme kesästä yhdessä, hän kertoo.

Sivukommentointi

Sivu arviointi ja palaute