Testisivu

Sisälletyt portletit

Sisältöjulkaisija

angle-left Hyvä tyyppi Otto Tahvanainen

Kärsivällisyys on hyve, tietää stop motion -legovideoita harrastuksenaan tehnyt Otto.

Polvijärven lukion abiturientti Otto Tahvanainen (17 vuotta) on jo suunnitellut, mitä hän tekee lukio-opintojen päätyttyä. Kun kolmannen vuoden suurimmasta urakasta eli ylioppilaskirjoituksista on suoriuduttu, hän suuntaa ensin armeijaan Kainuun prikaatiin, sen jälkeen tähtäimessä on lääketieteellinen tiedekunta Kuopiossa.

- Olen aina halunnut lääkäriksi, ja nyt lukioaikana halu on vain vahvistunut entisestään. Lääkärin ammatissa pääsee auttamaan ihmisiä, ja onhan se muutenkin todella mielenkiintoinen ja hohdokas ammatti. Luonnontieteelliset aineet kuten matikka ja biologia kiinnostavat minua, joten senkin puolesta lääkis tuntuu varteenotettavalta vaihtoehdolta, Otto tuumii.

Otto tietää kyllä, että moni muukin tavoittelee samaa unelma-ammattia kuin hänkin, ja että kilpailu opiskelupaikosta tulee olemaan kovaa. Hän uskoo mahdollisuuksiinsa, mutta aina kannattaa myös olla olemassa varasuunnitelma.

- Toinen vaihtoehto on, että kouluttaudun farmaseutiksi ja siitä edelleen proviisoriksi ja perustan oman apteekin.

Nyt on kuitenkin vielä aika keskittyä nykyhetkeen. Opinnot vievät Oton ajasta nyt suurimman osan, ja hän myös haluaa paneutua niihin kunnolla. Tänä syksynä hän kirjoitti biologian, ensi keväänä vuorossa on viisi ainetta lisää.

Tie Polvijärven lukioon oli Otolla suhteellisen ilmeinen: hänen kuusi vanhempaa sisarustaan ovat jo valmistuneet lukiosta, eikä Otto katkaissut perinnettä. Kaikki vanhemmat sisarukset ovat jo muuttaneet kotoa pois maailmalle, mutta yhteyttä pidetään tiiviisti esimerkiksi WhatsAppin välityksellä.

- Uutena vuotena sitten kokoonnumme perinteisesti yhteen viettämään aikaa perheen kesken.

Hirveästi opintojen ohella ei ehdi harrastaa, mutta kyllä Otto keksii liikenevälle vapaa-ajalleen tekemistä. Lenkkeilyn ohella hän pelaa tietokoneella strategiapelejä, ja erityisesti pelit, joissa on historiallista taustaa, ovat hänelle mieleen.

- Strategiapeleissä kiehtovinta on se, että niissä voi rakentaa maailmaa ihan toisenlaisella tavalla, kuin mitä se vaikka on historian näkökulmasta ollut. Historia kiinnostaa minua myös muuten aiheena, tietokirjat esimerkiksi sotahistoriasta ovat mielenkiintoisia.

Yksi erikoinen harrastus Otolla on myös ollut, jolle hänellä ei valitettavasti ole viime aikoina ollut aikaa: hän on tehnyt stop motion -tekniikalla animaatiovideoita legoilla ja julkaissut videoitaan Youtubessa.

- Videoiden teko vaatii todella paljon aikaa: täytyy ottaa tuhansia kuvia, joista video sitten kasataan. Se vaatii kärsivällisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä, mutta on myös palkitsevaa, kun videon saa valmiiksi. Samalla pääsee opettelemaan uusia taitoja, viime projekteissa keskityin esimerkiksi opettelemaan eri kuvaustekniikoita ja valaistuksia. Se oli mielenkiintoista, Otto summaa.

Sivukommentointi

Sivu arviointi ja palaute