Testisivu

Sisälletyt portletit

Sisältöjulkaisija

angle-left Nuvalaisten vinkkejä tylsyyden poistamiseen

Mitä tehdä kotona poikkeusolojen aikana? Nuvalaiset kertovat omat hyväksi todetut keinonsa!

Nyt poikkeusolojen aikaan me NuVan nuoret ryhdymme kirjoittamaan blogia tänne Nuorten Polvijärvi -sivuille! Tänne rupeaa ilmestymään sisältöä joka perjantai-iltapäivä, ellei toisin sanota.

Tämän viikon blogissa kerromme teille asioita, joita voit tehdä kotona näinä poikkeusolojen aikaan. Tässä siis nuorisovaltuuston jäsenten vinkkejä tylsyyden poistamiseen!

· Liiku: vaikka et saa esim. käydä kuntosalilla tai pelaamassa vaparilla sählyä, voit silti aina käydä lenkillä tai tehdä kuntopiirin. Etsi läheltä hyviä lenkkejä kävelyä varten, nappaa kuulokkeet korviin ja lähde hetkeksi pois kotoa!

· Siivoa huoneesi: voit löytää vaikka mitä kivoja juttuja, esim. vanhoja valokuvia, kadonneita vaatteita tai ylimääräistä tilaa. Lisäksi huoneessa on mukavampi viettää kotipäiviä!

· Pelaa lautapelejä: etsi kaapista jokin lautapeli, jota et ole pelanut pitkään aikaan, ja ryhdy pelaamaan sitä perheen kanssa. Suosittelen esimerkiksi Afrikan tähteä, Muuttuvaa labyrinttiä ja Monopolya.

· Juttele kavereitten kanssa: koska et voi tavata kavereitasi kasvotusten, se ei tarkoita, ettet voisi pitää heihin yhteyttä! Puhu heidän kanssaan viestitellen tai soita heille. Kannattaa kuitenkin soittaa Whatsappilla, ettei puhelinlasku nouse pilviin!

· Tee koulutehtäviä: vaikka et voi mennä kouluun juuri nyt, sinun täytyy silti suorittaa oppivelvollisuutesi. Tee tehtäviä ajallaan, ja pidä pieniä kävelytaukoja välissä. Ja älä epäröi kysyä opelta apua, jos on hankalaa.

· Yritä ratkaista Rubikin-kuutio: itse tähän sorruin tylsyyden iskiessä, kävin hakemassa veljen Rubikin kuution ja etsin YouTubesta ohjevideon. Toimii myös hyvin, jos tahdot menettää hermot!

· Nuku: ei lisättävää.

· Tee ruokaa: yllätä vanhempasi kokkaamalla tai leipomalla jotain hyvää. Siitä hyötyy koko perhe! Kannattaa myös etsiä uusia reseptejä ja testata omia taitoja, kunhan siivoat sotkusi keittiöstä.

· Opettele uusia asioita: voit opetella soittamaan jotain soitinta, laulamaan, pelaamaan jotain uutta peliä, puhumaan uutta kieltä tai oikeastaan mitä vain!

· Tee palapelejä: nyt kun on aikaa, voisi olla hyvä hetki aloittaa palapeliharrastus. Palapelejä voit etsiä esim. kirppiksiltä tai uutena kaupasta. Itse suosin 1000 palan palapelejä, joihin meneekin vähän enemmän aikaa.

· Tee käsitöitä: olisiko nyt hyvä hetki parantaa kässän numeroa? Voit tehdä mitä vain; neuloa, virkata, ommella uusia vaatteita tai pehmoleluja, tai mihin ikinä taidot ja materiaalit riittävät! Muista vain olla varovainen terävien neulojen kanssa.

· Pelaa korttipelejä: meidän perheen lempparikorttipelit on Shanghai, paskahousu, SkipBo ja Uno. Jos kotoa löytyy tavallinen korttipakka, voit myös aikasi kuluksi kehitellä oman pelin.

· Lue kirjaa tai kuuntele äänikirjoja: hyvä keino sivistää itseään ja tappaa aikaa. Jos lukeminen on tylsää tai etenee hitaasti, etsi Play-kaupasta äänikirjasovellus, lataa se vaikka ilmaiselle kokeiluajalle ja lopeta kirja siellä.

· Kuuntele musiikkia: tätä voit tehdä yhtäaikaa minkä vain muun asian kanssa. Itse suosittelen käyttämään Spotifyta, mutta YouTube ajaa myös saman asian. Itselleni musiikki on ollut isona apuna tylsyydessä!

Ja pidä mielessä, että kyllä näistäkin ajoista selvitään! :) Positiivisella mielellä eteenpäin, ja muistakaa pestä kädet!

 

Hyvää jatkoa toivottelee,
Inka, Nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Sivukommentointi

Sivu arviointi ja palaute