Lukiosta työelämän tuuliin -hanke

Navigaatiovalikko

Lukiosta työelämän tuuliin -hanke

Lukiosta työelämän tuuliin -hanke

Lukiosta työelämän tuuliin -ESR-hanke edisti Pohjois-Karjalan ja Tuusniemen lukioiden opiskelijoiden työelämäkohtaamisia paikallisten yritysten kanssa.

Hanketta hallinnoi Polvijärven kunta ja sen vetovastuussa on Polvijärven lukio. Muut yhteistyölukiot ovat Pohjois-Karjalassa Outokummun, Juuan, Kiteen, Tohmajärven, Nurmeksen, Lieksan, Ilomantsin ja Kontiolahden lukiot sekä Pohjois-Savossa Tuusniemen lukio. Parivuotinen hanke käynnistyi 1.10.2019 ja päättyi maaliskuussa 2022.

Hankkeessa:

 1. etsittiin uusia, lukio-opetukseen soveltuvia keinoja työelämän ja urasuunnittelun integroimiseksi,
 2. luotiin toiminnallisia yhteyksiä paikkakunnan ja alueen elinkeinoelämän sekä lukioiden välille,
 3. tuotiin lukiolaisten osaaminen työnantajien tietoon sekä tehdään pieniltäkin paikkakunnilta löytyvät korkea-asteen koulutusta vaativat työpaikat näkyviksi lukiolaisille,
 4. luotiin sähköisellä alustalla toimiva alueellinen TET-tori erityisesti lukiolaisille,
 5. tiivistettiin korkeakouluyhteistyötä erityisesti pienille paikkakunnille tärkeillä osaamissektoreilla,
 6. kehitettiin jälkiohjausta.

Lue lisää hankkeen taustoista ja tavoitteista hanketiedotteesta:

Lukiolaisille - tarjolla uraunelmia

Hankkeessa lukiolaisille annetaan tilaisuus päästä tutustumaan paikallisiin yrityksiin ja mahdollisesti löytämään tulevaisuuden ammattinsa - olemaan siis PRO!

Lukioiden urasuunnittelua kehitetään niin, että lukiolaisia saadaan opastettua opiskelemaan aloja, joille on maakunnan yrityksissä kysyntää ja joissa on tarvetta tulevaisuuden osaajille.

Työelämän ja lukiolaisten kohtaamisia lisätään lukioissa eri keinoin. Näitä ovat esimerkiksi työllisyystapahtumat, TET-harjoittelut, kesätyöt, tutustumiskäynnit jatko-opiskelupaikkoihin ja yrityksiin.

Eri alojen asiantuntija-alumnien uratarinoiden avulla lukiolaiset saavat käsityksen, mistä lukiossa saaduista tiedoista ja taidoista on työelämässä hyötyä.

Hankkeen yhtenä tavoitteena on kasvattaa nuorten paikallista työmarkkinatuntemusta sekä harkitsemaan paluumuuttoa jatko-opintojen jälkeen. Lukiolaisille halutaan antaa mahdollisuus palata kotipaikkakunnalle ja nähdä, että pienemmälläkin paikkakunnalla voi elää ja tehdä mieleistään työtä.

Lukiolaisen linkkivinkit

Yrityksille - löydä tulevaisuuden ammattilaiset

Hankkeessa vahvistetaan elinkeinoelämän ja lukiolaisten kohtaamista. Lukiolaiset ovat käyttämätön voimavara, joilla on paljon osaamista ja motivaatiota työntekoon.

Erilaisten tapahtumien, yritysyhteistyön ja -esittelyjen avulla hankekuntien yrittäjät saavat matalan kynnyksen tilaisuuden tutustua nuoriin, joiden joukosta saattaa löytyä jopa tulevaisuuden työntekijä.

Hankeyhteistyön myötä tarjoutuu oiva tilaisuus kertoa omasta yrityksestä nuorille, joista varttuu paitsi potentiaalisia tekijöitä myös tulevaisuuden asiakkaita. Tilaisuutta myönteisen muistijäljen jättämiseen nuorille ei kannata jättää käyttämättä!

Hankkeen aikana yritysvierailuista ja -esittelyistä tuotetaan erilaista materiaalia sosiaaliseen mediaan jaettavaksi. Näin myös yritys saa nuorekasta näkyvyyttä. Yritykset voivat myös itse osallistua halutessaan materiaalien toteutukseen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä projektipäällikköön Henri Mutaseen ja sovi tapaaminen tai soittoaika!

Yhteistyökumppaneille ja opetushenkilöstölle

Lukiosta työleämän tuuliin -hankkeessa on mukana joukko tekijöitä. Projektipäällikkö Henri Mutanen pitää päämajaansa Polvijärvellä, ja reissuaa tarpeen mukaan myös muissa hankekunnissa. Projektipäälliköön voi olla yhteydessä mistä tahansa hankkeeseen liittyvässä asiassa.

Hankekuntien lukioiden opinto-ohjaajat auttavat paikallisesti hankkeeseen liittyvissä kysymyksissä.

Median edustajat voivat olla hankeasioissa yhteydessä projektipäällikköön sekä hankekuntien opinto-ohjaajiin.

Yhteistyökumppaneiden linkkivinkit

Lukiosta työelämän tuuliin -hankelogot

Materiaalipankki

Asiakirja- ja mediatiedostot

 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Sisältöjulkaisija

  Ei yhtään tulosta.

  Lukiosta työelämän tuuliin -hanke yksinkertainen linkkilista

  Sivu arviointi ja palaute