Hyvä tyyppi pääkuva

#PoltsinNuoret!

#PoltsinNuoret

Nuorten Polvijärvi -sivuilla blogissa nuorille kiinnostavat aiheet ja uutiset. Haluatko kirjoittaa blogiin nuoria koskettavasta aiheesta julkaisun? Ota yhteyttä nuoriso-ohjaajaan Ville Hyvöseen.

ANKKURIT

 
angle-left

Blogit

Hyvä tyyppi Matti Hakkarainen

NuVan leppoisa puheenjohtaja ehtii opintojen ohella tehdä töitä ja nähdä kavereita – sekä ottaa torkut aina tarvittaessa.

Kinahmosta kotoisin olevalla 18-vuotiaalla Matti Hakkaraisella on edessään kiireinen kevät, niin kuin jokaisella kirjoituksiin valmistautuvalla lukiolaisella. Hän aikoo kirjoittaa tänä keväänä neljä ainetta.

– Kirjoituksiin valmistautuminen on mennyt ihan hyvin. Kertaaminen on sujunut vähän kuin itsestään, kun olen voinut opiskella samoja aineita, jotka aion nyt kirjoittaa. Mutta täytyy sitä lukulomallakin vielä kerrata, hän pohtii.

Valkolakki ja kelpo arvosanat ovat Matilla tähtäimessä, mutta liikoja hän ei kirjoituksia jännitä.

– Minusta asioita ei kannata liikaa murehtia, kaikki menee kyllä omalla painollaan. Hyvä on tehdä suunnitelmia tulevaisuuden varalle, mutta ei siitä pidä liikaa ottaa paineita.

Leppoisalla elämänasenteella varustettu Matti on jonkin verran ehtinyt miettiä tulevaisuuttakin: lukion jälkeen hän suuntaa armeijaan, ja sen jälkeen hän haluaisi aloittaa jatko-opinnot Joensuussa. Yliopisto ja kauppatieteet kiinnostaisivat, sillä kauppatieteet avaisivat Matista ovia monenlaisiin erilaisiin ammatteihin.

– Sitä kautta voisi päästä sosiaaliseen työhön, kuten vaikkapa hotellialalle, hän uumoilee

Matti haluaisi työskennellä sellaisessa ammatissa, jossa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Tällä hetkellä hän tekee ilta- ja viikonlopputöitä Polvijärven S-marketissa, ja hän on pitänyt työssään eniten asiakkaiden kohtaamisesta.

– On hyvä, että olen jo päässyt näkemään, millaista työelämä oikeasti on. Se, että minulle on työkokemusta alla jo nyt, on aika iso plussa tulevaisuuden kannalta.

Opintojen ja työnteon ohella Matilla riittää aikaa myös kavereille, ja hän pelaa myös sählyä KLC:n 5. divarissa. Lisäksi hän toimii Polvijärven nuorisovaltuuston puheenjohtajana.

– NuVassa oleminen on ollut hyvin mielenkiintoista. On mukavaa olla mukana vaikuttamassa siihen, mitä Polvijärvellä tapahtuu, ja tuoda nuorten näkökulmaa enemmän esille.

Kaiken tekemisen keskellä Matti on ehtinyt suoda pienen ajatuksen myös yhdelle lukiolaisen tärkeimmistä päätöksistä: miksi pukeutua penkkaripäivänä?

– Minulle on ehdotettu, että pukeutuisin nukkumatiksi tai herra Hakkaraiseksi. Minut tunnetaan hyvistä unenlahjoistani, minut on löydetty nukkumasta Vaparin aulasta ja lukiotilasta, Matti naurahtaa.

Seuraava hyvä tyyppi on Ahti Tuomikoski.

Lisää blogeja.

Hyvä tyyppi Ahti Tuomikoski

Hyvä tyyppi on reilu ja suhtautuu kaikkiin tasapuolisesti samalla tavalla, miettii 17-vuotias ...

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute