Museot pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Museot

Esine- ja talomuseo

Polvijärven talo- ja esinemuseo vievät uteliaan matkalle paikkallis- ja kulttuurihistoriaan. Museotoiminnasta ja museoiden ylläpidosta vastaa Polvijärvi-Seura Ry, jonka toimintaan voit tutustua seuran verkkosivuilla.

 

Esinemuseo

Esinemuseo

Polvijärven kirjaston yläkerrassa sijaitsevassa esinemuseossa pääsee tutustumaan paikallishistoriaan. Esimerkiksi yhteen museon huoneeseen on rakennettu kansakoululuokka pulpetteineen ja opetusvälineineen. Museossa on myös teemoittain vaihtuvia näyttelyitä sekä hyvin runsas vanhojen valokuvien kokoelma.

Pääsymaksu 3 €/henkilö. Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä puhelimitse ja sovi esittelyaika: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

Talomuseo

Talomuseo

Museonmäellä sijaitseva talomuseo on 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun polvijärveläinen maalaistalo ulkorakennuksineen ja esineineen. Alueella on myös muun muassa aitat, paja, riihi ja tuulimylly.

Suurin osa rakennuksista on peräisin Kinahmon Lappalanmäeltä. Pihapiirin päärakennus siirrettiin ulkomuseoalueelle vuonna 1965 ja muut rakennukset sen jälkeen. Museon avajaiset pidettiin 1.8.1971.

Maalaistalo on kirjailija Seppo Lappalaisen syntymäkoti, ja tästä merkkinä talon seinään on kiinnitetty Lappalaisen muistolaatta.

Pääsymaksu 2 €/henkilö. Talomuseo on avoinna vain kesäisin tilauksesta. Jos haluat tutustua museoon, ota yhteyttä: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

Sivu arviointi ja palaute