Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Polvijärven kunta ja Yrittäjät allekirjoittivat elinvoimalupauksen

Polvijärven kunta ja Yrittäjät allekirjoittivat elinvoimalupauksen

Polvijärven kunta on solminut elinvoimalupauksen yhdessä Polvijärven Yrittäjät ry:n kanssa. Elinvoimalupauksella sitoudutaan vahvistamaan yhteistoimin yrittäjäystävällistä ja elinvoimaista kuntaa.

Elinvoimalupauksen painopistealueet:

  1. Toimiva vuoropuhelu - Kunta sitoutuu käymään aktiivista vuoropuhelua yrityskentän kanssa. Yhdessä Yrittäjien edustajien kanssa sovitaan vuoropuhelun keinoista.
  2. Sujuvat kaavoitus- ja lupaprosessit - Lupaprosessien ja kaavoitusprosessien tulee olla sujuvia. Kaavahankkeissa yritysten näkemykset ja ajatukset huomioidaan valmistelun toimesta varhaisessa vaiheessa.
  3. Yrittäjämyönteiset hankinnat - Kunta kartoittaa markkinat ennen jokaista hankintaa sekä sitoutuu vuoropuhelun järjestämiseen. Kunta pyrkii jakamaan mahdollisuuksien mukaan hankintoja sellaisiin kokonaisuuksiin, jotka mahdollistavat mikro- ja pk-yritysten osallistumisen kilpailutuksiin.
  4. Yritysvaikutusten arviointi - Päätöksenteossa huomioidaan jatkuvasti vaikutukset yritysten toimintaedellytyksiin. Tukena yritysvaikutusten arvioinnissa käytetään Suomen Yrittäjien laatimaa käsikirjaa.
  5. Yrittäjyyteen kannustaminen ja Kuntabarometrin hyödyntäminen - Kunta sitoutuu yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa edistämään yrittäjämyönteistä ilmapiiriä. Seuraamme Kuntabarometrin tuloksia ja laadimme toimenpiteitä tulosten pohjalta.

Elinvoimalupauksen allekirjoittivat kunnanjohtaja Heikki Hallikainen ja Polvijärven Yrittäjien puheenjohtaja Jesse Kuronen.

− Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Polvijärven kunta ja paikallinen yrittäjäjärjestö ovat tällaisen sopimuksen allekirjoittaneet. Vastaava sopimus on allekirjoitettu monissa muissakin kunnissa. Aloite sopimuksen tekemiseen lähti yrittäjäjärjestöltä ja kunnanhallituksessa tämä koettiin hyvänä ja perusteltuna asiana. Saman tien mietittiin Yrittäjien kanssa yhteisiä menettelytapoja hankintoja koskien, kertoo Heikki Hallikainen.

(Uutisotsikon kuva: Maija Kuronen, Polvijärven Yrittäjät ry)

Lisätietoja:

Heikki Hallikainen

Kunnanjohtaja

040 104 6001

heikki.hallikainen@polvijarvi.fi

Heikki Hallikainen kirjoittaa nimen elinvoimalupaukseen.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija. Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen. Tietosuoja- ja tietoturvavastaava, järjestöyhteyshenkilö.

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute