Uutiset pääkuva

Публикатор

angle-left Yhteishaku peruskoulun jälkeiseen koulutukseen alkaa tänään – Polvijärvellä voi opiskella laadukkaassa lähilukiossa

Yhteishaku peruskoulun jälkeiseen koulutukseen alkaa tänään – Polvijärvellä voi opiskella laadukkaassa lähilukiossa

Yhteishaku peruskoulun jälkeiseen koulutukseen alkaa tänään tiistaina 21. helmikuuta 2023. Hakuaika päättyy kuukautta myöhemmin, 21. maaliskuuta 2023.

Yhteishaussa voi hakea:

  • lukioon
  • ammatilliseen perustutkintokoulutukseen
  • vaativan erityisen tuen perusteella järjestettävään ammatilliseen koulutukseen
  • tutkintoon valmentavaan koulutukseen (TUVA)
  • työhön ja itsenäiseen elämään valmistavaan koulutukseen (TELMA)
  • kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetuille vapaan sivistystyön linjoille

Polvijärvellä toisen asteen koulutusta on tarjolla lukiossa. Polvijärven lukio sijaitsee Polvijärven keskustataajamassa, koulukeskuksessa yhdessä peruskoulun 7.–9.-luokkien kanssa. Laadukkaasta opetuksesta tunnettu opinahjo on niittänyt useana vuonna menestystä valtakunnallisessa lukiovertailussa.

Polvijärven lukio tarjoaa otolliset puitteet yksilölliseen opetukseen. Opettajat ja opiskelijat tulevat toisilleen tutuiksi, ja nuoren on mahdollista saada henkilökohtaista tukea ja apua opintoihinsa sekä muihin elämän solmukohtiin.

Kurssitarjonta on monipuolista. Lukion aikana voi suorittaa laajasti kursseja esimerkiksi liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa. Useita oppiaineita yhdistäviä teemaopintoja on myös tarjolla. Polvijärven lukio tekee tiivistä yhteistyötä Outokummun ja Juuan lukioiden kanssa, ja yhteiset viikonloppukurssit mahdollistavat monipuolisen kanssakäymisen myös näiden opiskelijoiden kanssa. Virtuaalikurssit laajentavat mahdollisuuksia opiskella myös yksittäisiä valinnaisia kursseja. Lukiossa voi tehdä lisäksi Karelia AMK:n väyläopintoja.

Myös yrittäjyyskasvatuksella on merkittävä rooli Polvijärven lukion opetuksessa. Lukiossa järjestetään yrittäjyyskursseja sekä -opintoja, joiden kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan yrityselämään jo lukio-opintojensa aikana. Lukiolla on kolme lukuvuosittain vaihtuvaa kummiyritystä, joiden avulla nuoret pääsevät tutustumaan käytännönläheisesti yrittäjyyteen ja luomaan suhteita paikallisiin yrityksiin.

Santeri Örn Polvijärven lukiossa

ANKKURIT

 

Публикатор

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Jemina Markkanen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 jemina.markkanen@nuorisoverstas.fi

Aikalisäohjaaja