Uutiset pääkuva

Uutiset

angle-left Ensi viikolla Polvijärven koulussa vallitsee kansainvälinen tunnelma – Teemaviikko näkyy muun muassa ruokalistalla

Ensi viikolla Polvijärven koulussa vallitsee kansainvälinen tunnelma – Teemaviikko näkyy muun muassa ruokalistalla

Polvijärven koulussa – sekä kirkonkylän että Sotkuman yksiköissä – vietetään kansainvälisyysviikkoa talvilomaa edeltävän viikon eli viikon yhdeksän ajan. Teemaviikko näkyy koulun arjessa monin eri tavoin: päivänavauksissa käsitellään kunkin päivän teemamaata, koulussa leivotaan ja askarrellaan kansainvälisessä hengessä ja opitaan uutta eri maiden kulttuureista.

Maanantaina 27. helmikuuta teemamaa on Latvia, tiistaina Suomi, keskiviikkona Espanja, torstaina Thaimaa ja perjantaina Ukraina.

- Teemamaat on valittu koulun kansainvälisyys-tiimissä yhteistyössä Polvijärven kunnan ruokapalveluiden kanssa. Valintoihin vaikuttavat ruokakulttuuri, ystävyyskoulujen kaltaiset kontaktit eri maihin sekä se, että haluamme tuoda kansainvälisyysviikkoon mukaan jotain ihan uutta, Polvijärven koulun opettaja Päivi Andersin kertoo.

- Yksi viikon teemamaista on oma kotomaamme – tiistaina 28. helmikuutahan vietetään Kalevalan päivää, joten se on hyvä hetki syventyä suomalaiseen kulttuuriin.

Kansainvälisyysviikkoa vietetään Polvijärven koulussa nyt kolmantena vuonna peräkkäin. Aiempien vuosien tavoin ruoka on merkittävä osa teemaviikkoa – koulun ruokalista on täysin tavallisesta poikkeava. Maanantaina tarjolla on latvialaista lihapullakeittoa, tiistaina supisuomalaista riisivelliä ja ruisleipää, keskiviikkona espanjalaista paellaa, torstaina thailohikeittoa ja perjantaina Kievin kanaa riisin kera.

Oman autenttisen mausteensa ruokailuhetkiin tuo myös taustalla soitettava, kunkin teemamaan musiikki.

Kunnan ruokapalveluille teemaviikko merkitsee rutiineista poikkeamista ja positiivista haastetta.

- Aiempaa kokemusta esimerkiksi lihapullakeiton valmistamisesta meillä ei ole. Se haastaa hyvällä tavalla ammattitaidon, kun lähdemme soveltamaan neljälle hengelle suunniteltua reseptiä 600 hengelle, ruokapalveluiden esihenkilö Saara Pirhonen toteaa.

Lihapullakeitosta on jo koekeitto kiehautettu.

- Koekeittoa teimme litran. Kansainvälisyysviikolla määrä onkin sitten kokonaan toista luokkaa – yksistään jauhelihamassaa, josta pyörittelemme frikadellit keittoa varten, tarvitsemme 40 kiloa, Saara Pirhonen mainitsee.

 

Kansainvälisyysviikon ruokalista:

  • Maanantai: Latvialainen lihapullakeitto eli frikadelu zupa
  • Tiistai: Riisivelli ja ruisleipä
  • Keskiviikko: Espanjalainen paella con chorizo
  • Torstai: Thailohikeitto Tom Yam Salmon
  • Perjantai: Kievin kanaa ja perunasosetta

ANKKURIT

 

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ville Hyvönen Nuoriso-ohjaaja 0401046208 ville.hyvonen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Jemina Markkanen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 jemina.markkanen@nuorisoverstas.fi

Aikalisäohjaaja

Sivu arviointi ja palaute