Jätehuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Jätehuolto

Jätehuolto

Polvijärven jätehuollosta vastaa Puhas Oy, joka tarjoaa jätehuoltopalveluita osakaskuntiensa asukkaille, yhteisöille ja yrityksille. Puhas vastaa poltettavan jätteen ja biojätekuljetuspalveluista, Kontiosuon jätekeskuksesta ja paikallisista jäteasemista.

Puhas huolehtii myös kotitalouksien käyttöön tarkoitetuista ekopisteistä, vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräyspisteistä sekä jätehuollon palveluneuvonnasta.

Puhas Oy:n asiakaspalvelu:
Avoinna arkisin klo 9-15
Puh. 013 318 198
asiakaspalvelu@puhas.fi

Lisätietoja jätehuoltoon liittyvistä asioista saat Puhas Oy:n verkkosivuilta.

 

Ajankohtaista jätehuollossa

 

Kompostointi-ilmoitukset
 

Jätteen haltijalla on velvollisuus (Jäteasetus 978/2021) antaa tiedot pienimuotoisesta biojätteen käsittelystä kunnan jäteviranomaiselle. Kompostointi-ilmoitus on tehtävä vähintään kahden (2) kuukauden kuluessa kompostoinnin aloittamisesta sekä myös lopettamisesta. Ilmoitus on päivitettävä vähintään viiden (5) vuoden välein. Pientalojen kompostointi-ilmoitukset on mahdollista tehdä Puhas Oy:n lomakkeella. Lomakkeen voi joko tulostaa ja postittaa Puhas Oy:lle tai täyttää ja lähettää sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@puhas.fi. Kompostointi-ilmoituksen voi tehdä myös sähköisesti, Puhaksen sähköisessä asioinnissa. Lisätietoja kompostointi-ilmoituksesta löytyy Joensuun alueellisen jätelautakunnan verkkosivuilta.

Taloyhtiöt ilmoittavat kompostoinnista jätehuoltoviranomaiselle tällä lomakkeella: taloyhtiöiden kompostointi-ilmoitus.pdf

Joensuun jätelautakunta on ilmoittanut ilmoitusvelvollisuuden siirtymäajan jatkuvan 30.4.2024 asti, eli tällöin viimeistään tulee kompostoinnista ilmoittaa.

 

Jätemaksut nousevat Puhaksen toimialueella

 

Joensuun alueellinen jätelautakunta on vahvistanut jätetaksan vuodelle 2023 kokouksessaan torstaina 15.12.2022. Jätemaksut nousevat Puhaksen toimialueella eli Polvijärvellä, Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä ja Ilomantsissa.

Jätetaksa on jätemaksujen kokonaisuus, jonka Joensuun alueellinen jätelautakunta päättää vuosittain. Jätelautakunta valmistelee taksan Puhas Oy:n kanssa. Yhteistyönä syntyy ehdotus uudeksi jätetaksaksi. Lopuksi jätelautakunta tekee päätöksen jätetaksasta eli -maksuista seuraavalle vuodelle.

Kuntalaisen asuinkiinteistön jätemaksu koostuu vuosittaisesta perusmaksusta ja jäteastian tyhjennysmaksusta tai aluekeräysmaksusta. Perusmaksu jakaantuu perus-, kunta- ja jätelautakuntaosaan sovituin osuuksin.

Perusmaksuun tulee ensi vuodeksi 21–26 prosentin eli käytännössä 3–7 euron korotuksia. Perusmaksun korotukset johtuvat suurimmaksi osaksi uudesta vaarallisten jätteiden sopimuksesta, Kontiosuon itsepalveluaseman rakentamisesta, lakisääteisen poistotekstiilikeräyksen käynnistämisestä sekä kunnallisen lietekeräyksen valmistelun aloittamisesta.

Jäteastioiden tyhjennysmaksuihin tulee korotuksia 10–14 prosenttia. Korotukset johtuvat yleisestä kuljetus- ja konetöiden kallistumisesta, mihin syynä ovat Ukrainan sodan aiheuttama energiapula ja inflaatio eli yleinen hintojen nousu. Toisaalta esimerkiksi aluekeräysmaksuihin ja puutarhajätteen vastaanottohintoihin ei tule korotuksia.

Polvijärven jäteasema

Polvijärven jäteasema

Puhas Oy:n Polvijärven jäteasema palvelee kotitalouksia ja yrityksiä kahtena päivänä viikossa osoitteessa:

Ahertajantie 2
83700 Polvijärvi

Puh. 050 597 0254

Palveluajat: Tiistaisin klo 9-13 ja torstaisin klo 14–18 (ei arkipyhinä).

Jäteasemalla voit kierrättää:

  • kartonkipakkaukset
  • metallit
  • lasipakkaukset
  • paperit
  • tekstiilit.

Lisätietoa paikallisten jäteasemien käytännöistä löydät osoitteesta www.puhas.fi/palvelut/jateasemat.

Kierrätys

Kierrätys

Kierrätettäviä jätteitä voi viedä Polvijärvellä jäteaseman lisäksi RINKI -ekopisteille.

Pisteet sijaitsevat S-marketin yhteydessä osoitteessa Polvijärventie 1, K-market Nuotan yhteydessä osoitteessa Jääskeläntie 2 ja Sotkumassa osoitteessa Käsämäntie 5B / Iivanantie.

Kaikilla Polvijärven RINKI-ekopisteillä voit kierrättää:

  • kartonkipakkaukset
  • metallit
  • lasipakkaukset
  • paperit

S-marketin ja K-market Nuotan yhteydessä olevilla ekopisteillä voit myös kierrättää tekstiilit ja muovijätteet.

Solan kylästä osoitteessa Solantie 27B löytyy Puhaksen ekopiste, jossa voit kierrättää kartonkipakkaukset, metallit, lasipakkaukset ja paperit.

Jätehuolto jätelautakunta

Viranomaistehtävien hoito

Jätehuollon järjestämiseen, suunnitteluun ja seurantaan liittyvien viranomaistehtävien hoitamisesta Polvijärvellä vastaa Joensuun alueellinen jätelautakunta.

Jätelautakunnan esityslistoihin ja pöytäkirjoihin voi tutustua Joensuun kaupungin verkkosivuilla.

ANKKURIT

 

Sivu arviointi ja palaute