Nähtävää ja koettavaa pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Nähtävää ja koettavaa teksti

Nähtävää ja koettavaa

Polvijärven retkeily- ja ulkoilureitit sekä luontokohteet löydät Retkeily ja ulkoilu   -sivuilta. Uimarannat ja venevalkamat löydät myös omilta sivuiltaan.

Höytiäisen laskun muistomerkki

Osoite: Polvijärventie 18, 83700 Polvijärvi

Höytiäinen purkautui vuonna 1859, jonka seurauksena paljastuneen järven pohjalle perustettiin Polvijärven kunta parikymmentä vuotta myöhemmin. Höytiäisen laskun muistomerkki sijaitsee vanhan kunnantalon pihalla.

Ortodoksinen kirkko

Osoite: Haavikontie 31, 83700 Polvijärvi

Johannes Kastajan muistolle pyhitetty puukirkko on valmistunut vuonna 1914. Kirkon kellot ja monet sakraaliesineet kuuluivat tsaari Nikolai II:n lahjoitukseen ja ne on valmistettu Pietarissa. Kirkko on osa Taipaleen ortodoksista seurakuntaa.

Polvijärven kirkko

Osoite: Pappilantie 6, 83700 Polvijärvi

Evankelisluterilaisen seurakunnan puukirkko valmistui vuonna 1881. Kirkko edustaa uusgoottista tyylisuuntaa, ja 600 hengelle tarkoitetussa kirkko on edelleen aktiivisesti toiminnassa. Kirkon lähistöllä sijaitsevat 1960-luvulta peräisin olevat seurakuntatalo ja pappila.

Verkkosivut: www.polvijarvenseurakunta.fi

Poro-Pekka

Osoite: Ruvaslahdentie 82, 83835 Ruvaslahti

Poro-Pekka on paikallisen sorkkahoitajan porotila Viklinrimmen luonnonsuojelualueen läheisyydessä. Tilalla on vuokrattavana 20 hengen kota sekä kesäisin sauna kirkasvetisen lammen rannalla.

Verkkosivut: www.poropekka.info
Puh. 050 372 6820

Sotkuman tsasouna

Osoite: Malanintie 4, 83750 Sotkuma

Sotkuman tsasouna, ortodoksisen Karjalan rukouspaikka, valmistui Sotkuman kylään vuonna 1914. Tsasounan ympärillä on pieni hautausmaa, jossa on myös kylän ortodoksisten sankarivainajien muistomerkki ja sankarihaudat.

Museot matkailu teksti

Museot

Esinemuseo

Karnukan Kyläkauppa esinemuseossa
Esinemuseo

Polvijärven kirjaston yläkerrassa sijaitsevassa esinemuseossa pääsee tutustumaan paikallishistoriaan. Esimerkiksi yhteen museon huoneeseen on rakennettu kansakoululuokka pulpetteineen ja opetusvälineineen. Museossa on myös teemoittain vaihtuvia näyttelyitä sekä hyvin runsas vanhojen valokuvien kokoelma.

Pääsymaksu 3 €/henkilö. Avoinna sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä puhelimitse ja sovi esittelyaika: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

Talomuseo

Talomuseo

Museonmäellä sijaitseva talomuseo on 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun polvijärveläinen maalaistalo ulkorakennuksineen ja esineineen. Alueella on myös muun muassa aitat, paja, riihi ja tuulimylly.

Suurin osa rakennuksista on peräisin Kinahmon Lappalanmäeltä. Pihapiirin päärakennus siirrettiin ulkomuseoalueelle vuonna 1965 ja muut rakennukset sen jälkeen. Museon avajaiset pidettiin 1.8.1971.

Maalaistalo on kirjailija Seppo Lappalaisen syntymäkoti, ja tästä merkkinä talon seinään on kiinnitetty Lappalaisen muistolaatta.

Pääsymaksu 3 €/henkilö. Talomuseo on avoinna vain kesäisin tilauksesta. Jos haluat tutustua museoon, ota yhteyttä: Jouko Iivanainen, puh. 046 845 9631

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Helena Kaasinen Kuntakoordinaattori 040 104 6002 helena.kaasinen@polvijarvi.fi

Tietosuoja- ja tietoturvavastaava, järjestöyhteyshenkilö, työsuojelutoimikunnan sihteeri, keskusvaalilautakunnan sihteeri, Voimaa vanhuuteen - Polvijärven verkosto

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute