Navigaatiovalikko

Uutiset

angle-left Talo maalta -palvelu yhdistää maallemuutosta haaveilevat ja tyhjillään olevien kiinteistöjen omistajat

Talo maalta -palvelu yhdistää maallemuutosta haaveilevat ja tyhjillään olevien kiinteistöjen omistajat

Maalle muuttaminen houkuttaa monia, mutta suoraan talokaupoille ryhtyminen voi pelottaa. Entä, jos maalla asumista voisi testata?

Talo maalta on verkkopalvelu, jossa maallemuutosta haaveilevat ihmiset sekä maalla kiinteistöjä omistavat voivat kohdata. Palveluun voi listata oman talon tai vaikkapa liikekiinteistön, johon toivoo hyötykäyttöä. Maalta paikkaa etsivät tekevät oman profiilin ja lähestyvät kiinteistöjen omistajia sopivien ilmoitusten perusteella.

Miten palvelu toimii?

Käyttäjät voivat tutustua toistensa profiileihin, ja yhteisten intressien kohdatessa he voivat keskenään neuvotella ja sopia jatkosta. Käyttäjät voivat itse valita, kenen kanssa he haluavat keskustella. Palvelussa ei ole hakijoiden tai omistajien yhteystietoja eikä kohteiden tarkkoja osoite- tai sijaintitietoja.

Palvelusta löytyy tietoa sekä malleja sopimusten laatimiseen. Perinteisen kiinteistökaupan tai vuokrasopimuksen rinnalle on tuotu myös sopimusmalli, jossa voidaan sopia asumisesta kiinteistön ylläpitoa vastaan.

Palvelualustan taustalla on hanke

Talo maalta -verkkopalvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön – Autiotalot hanketta. Valtakunnallisen hankkeen toteuttajana on Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.

Kiinnostus maaseutua kohtaan on kasvussa, mutta kynnys rakentamiseen tai kiinteistön ostamiseen voi olla suuri. Samalla maaseudulla on paljon käyttämättömiä tai vähällä käytöllä olevia kiinteistöjä, joiden käyttöä voisi tehostaa. Hankkeessa kehitetään autiotalojen ja muutoin vähällä käytöllä olevien maaseudun kiinteistöjen verkkoalusta, jonka kautta saadaan tieto kiinteistöistä laajasti julkisuuteen. Rakennukset saadaan hyötykäyttöön, maaseudulle saadaan elinvoimaa näiden uusiokäytöstä. Maalle muuttaminen helpottuu ja samalla myös yritystoimintaan sopivia kiinteistöjä saadaan tarvitsevien käyttöön.

Hankkeessa luodaan kiinteistöjen omistajien ja kyseisten rakennusten käyttöoikeudesta kiinnostuneiden osapuolten kohtaamispaikka. Kysymys ei ole kiinteistöjen myynnistä vaan kiinteistöjen hyötykäytön mahdollistamisesta, joka saattaa johtaa myöhemmin kiinteistön osto/myyntitapahtumaan. Koronakriisi loi huomattavaa lisäkysyntää maaseudun kiinteistöihin ja samalla edellytyksiä maaseudun elinvoiman kehittämiselle.

Hanketta rahoitetaan EU:n Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston ja kansallisin varoin (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma).

Polvijärven taloja alustalle?

Haluatko löytää tyhjäksi jääneelle talolle asukkaan tai liiketilalle yrittäjän? Ainakaan siitä ei ole haittaa, että tutustuu Talo maalta -palvelualustaan. Palvelun kautta voi löytyä talolle lyhytaikainen huolehtija, vuokralainen tai mahdollisesti potentiaalinen ostaja.

 

Lisätietoja:

Janne Tyynismaa, projektipäällikkö MTK ry

Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön – Autiotalot hanke

janne.tyynismaa@mtk.fi

 

Alustan verkkosivu: https://talomaalta.fi/

Instagram: www.instagram.com/talomaalta/

Maaseudun rauha houkuttaa myös lyhytaikaiseen asumiseen. Kuvassa peltomaisema Polvijärveltä.

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Puhelinvaihde Avoinna ma-pe klo 8.15-11 ja 12-15 040 104 6000 polvijarvi.kunta@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Sanna Niskanen Viestintäsuunnittelija. Puh. 040 104 6004 sanna.niskanen@polvijarvi.fi

Sijainen. Tietosuoja- ja tietoturvavastaava, järjestöyhteyshenkilö.

henkilön kuva
Hanna-Leena Kunttu Viestintäsuunnittelija 040 104 6004 hanna-leena.kunttu@polvijarvi.fi

Perhevapaalla

Sivu arviointi ja palaute