Apua pääkuva

ANKKURIT

 

Apua

Kun tarvitset tukea tai apua

Nuoren elämässä moni asia askarruttaa – opinnot, töiden saanti, kaveri- ja seurustelusuhteet ja monet muut eteen tulevat pulmat. Tärkeintä on tietää, ettei ajatustensa ja ongelmiensa kanssa tarvitse jäädä yksin.

Nuorisotoimi & etsivä nuorisotyö

Nuorten kanssa yhtä matkaa kohti aikuisuutta kulkee nuorisotoimi, joka tukee alle 29-vuotiaiden nuorten elämää niin arkena kuin vapaa-aikana. Polvijärvellä nuorisotoimessa työskentelee nuoriso-ohjaaja ja Nuorisoverstaan etsivä nuorisotyöntekijä. Heidän puoleensa voit aina kääntyä turvallisesti ja luottamuksellisesti, oli huolesi iso taikka pieni.

Nuorisotoimeen ja etsivään nuorisotyöhön voi tutustua tarkemmin niiden omilla sivuilla.

Työllisyyspalvelut

Apua työnhakuun ja työllistymiseen löydät Polvijärven työllisyyspalveluista ja Paja Breikistä. Tarkempaa infoa saat Työt -sivulta.

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -tukipalvelu

Time out! Aikalisä! Elämä raiteilleen -tukipalvelu tarjoaa tukea kaikille nuorille kutsunnoissa sekä varusmies- tai siviilipalveluksen keskeytyessä. Toiminnan tarkoituksena on ehkäistä erityisesti nuorten miesten syrjäytymistä.

Aikalisäohjaajat antavat henkilökohtaista ohjausta, jossa asetetaan tavoitteita tulevaisuudelle ja ohjataan tarvittaessa muiden auttavien tahojen piiriin.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Jos olet koulutaipaleella oleva nuori, auttavat sinua koulun sosiaali- ja terveyspalvelut. Yläkoulussa ja lukiossa niitä tarjoavat kouluterveydenhoitaja, kuraattori, psykologi ja hammashoito.

Yläkoulun kouluterveydenhoitaja on Elina Kiiskinen (puh. 040 1046 412, sähköposti elina.kiiskinen@siunsote.fi). Terveydenhoitajan kanssa voit keskustella hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä asioista ja saat tarvittaessa tietoa myös mielenterveyspalveluista.

Psykologi Pirjo Gröhniin (puh. 013 330 7264) voi ottaa yhteyttä sekä oppimisen haasteisiin että kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Koulunsa päättänyt nuori saa apua Polvijärven terveysasemalta, jossa saat muun muassa yleisterveydenhuoltoa, hammashoitoa sekä mielenterveys- ja päihdepalveluja.

Jos et tiedä, mistä lähteä hakemaan apua, voit ottaa yhteyttä Polvijärven terveysasemalle tai koulusi terveydenhoitajaan.

Seksuaalineuvonta

Ehkäisyasioissa ja muussa seksuaalineuvonnassa voit koululaisena/opiskelijana kääntyä kouluterveydenhoitajan puoleen. Muussa tapauksessa sinua auttaa Polvijärven terveysaseman perhesuunnitteluneuvola.

Lisätietoa seksuaalisuudesta ja siihen liittyvistä asioista voit lukea Väestöliiton sivuilta.

Innehållspresentatör

Yhteystiedot

henkilön kuva
Ani Nevalainen Vs. nuoriso-ohjaaja 040 104 6208 ani.nevalainen@polvijarvi.fi
henkilön kuva
Laura Kokkonen Etsivä nuorisotyöntekijä 050 348 4278 laura.kokkonen@nuorisoverstas.fi
henkilön kuva
Anne Purmonen Työllisyyskoordinaattori 040 104 6207 anne.purmonen@polvijarvi.fi

Paja Breikin esimies ja yksilövalmentaja sekä aikalisäohjaaja

henkilön kuva
Katja Kajava Perusopetuksen ja lukion rehtori 040 104 6200 katja.kajava@polvijarvi.fi

Sivu arviointi ja palaute