Ruokapalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Polvijärven kunnan ruokapalvelut valmistaa aterioita useita satoja annoksia päivittäin. Vuodessa valmistetaan lähes 400 000 ateriaa, aina aamiaisesta lämpimään ruokaan ja iltapalaan.

Ruokapalveluilla on kaksi valmistuskeittiötä: toimintakeskus Turvalan yhteydessä sijaitseva keskuskeittiö (osoitteessa Polvijärventie 20) sekä Sotkuman koulun keittiö (osoitteessa Käsämäntie 6 A).

Keskuskeittiöllä valmistetaan ruokaa koulukeskuksen ruokalaan Makumaahan, päiväkoti Peukaloiseen, ryhmäperhepäiväkoti Tiitiäisiin, Turvalan asumisyksiköihin, vanhusten pienryhmäkoteihin Rukkiin ja Jääskelään sekä ateriapalveluasiakkaille.

Sotkuman keittiössä valmistetaan aterioita Sotkuman koulun oppilaille, päiväkodin lapsille sekä henkilökunnalle.

Molemmat ruokapalveluiden keittiöt ovat omavalmistuskeittiöitä; eineksinä tarjotaan lähinnä kappaletavarat, kuten esimerkiksi lihapyörykät ja -pihvit.

Perunat ja juurekset hankitaan kuorittuina ja paloiteltuina, kokolihatuotteet tulevat valmiiksi kypsennettyinä lihojen mureuden takaamiseksi. Laatikko-, kastike- ja keittoruoat tehdään keittiöissä itse alusta asti.

Raaka-aineemme

Polvijärven ruokapalveluiden käyttämä tuore broilerin-, sianliha ja naudanliha on kotimaista. Lihatoimittajat ovat Atria, Saarioinen ja HK.

Haluamme käyttää kotimaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista, sillä ne ovat varmasti puhtaita ja turvallisia. Samalla tuemme suomalaista työtä.

Ruokapalveluiden keittiöissä käytetty peruna ja muut tuoreet juurekset ovat aina Suomessa kasvatettuja. Myös kasvikset ovat sesongin mukaan suomalaisia.

Ruokapalvelut käyttävät vain kotimaista maitoa ja piimää. Myös muut maitotaloustuotteet, esim. kermat, juustot, jugurtit, ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Suomesta. Maitotoimittajamme on Valio. Kaikki leipämme ovat kotimaista lähileipää Pielispakarilta, Riikosen kotileipomosta ja Fazerilta.

Kuulumme Pohjois-Karjalan hankintarenkaaseen, kilpailutus tapahtuu siellä.

Ruokahävikkiä pyrimme vähentämään hyvällä suunnittelulla ja valmistuksella.

Henkilökunta antaa lisätietoja käytettävistä raaka-aineista tarvittaessa.

Ruokapalvelut ruokalistat

Ruokalistat

Asiakirja- ja mediatiedostot

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Saara Pirhonen Ruokapalveluiden esihenkilö, siivouspalveluiden esihenkilö 040 104 6115 saara.pirhonen@polvijarvi.fi

Keskuskeittiö, Polvijärventie 20, 83700 Polvijärvi

henkilön kuva
Sanna Ratilainen Ruokapalveluvastaava 040 104 6116 sanna.ratilainen@polvijarvi.fi

Keskuskeittiön toimisto, Polvijärventie 20, 83700 Polvijärvi

Ruokapalvelut linkkilista

Sivu arviointi ja palaute