Ruokapalvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

ANKKURIT

 

Ruokapalvelut

Ruokapalvelut

Polvijärven kunnan ruokapalvelut valmistaa aterioita useita satoja annoksia päivittäin. Tuotamme laadukkaita, turvallisia, kasvatusta tukevia ateriapalveluita kouluille, esiopetukselle ja varhaiskasvatukselle. Mottomme on, että teemme ruokaa sydämellä ja olemme olemassa asiakkaitamme varten.

Ruokapalveluilla on kaksi valmistuskeittiötä: toimintakeskus Tähkän yhteydessä sijaitseva keskuskeittiö (osoitteessa Polvijärventie 18) sekä Sotkuman koulun keittiö (osoitteessa Käsämäntie 6 A).

Keskuskeittiöllä valmistetaan ruokaa koulukeskuksen asiakkaille sekä päiväkoti Peukaloiseen. Koulun uusi ruokala Makumaa sijaitsee keskuskeittiön rinnalla toimintakeskus Tähkässä.

Sotkuman keittiössä valmistetaan aterioita Sotkuman koulun oppilaille, päiväkodin lapsille sekä henkilökunnalle. Molemmat ruokapalveluiden keittiöt ovat omavalmistuskeittiöitä; eineksinä tarjotaan lähinnä kappaletavarat, kuten esimerkiksi lihapyörykät ja -pihvit. Perunat ja juurekset hankitaan kuorittuina ja paloiteltuina, kokolihatuotteet tulevat valmiiksi kypsennettyinä lihojen mureuden takaamiseksi. Laatikko-, kastike- ja keittoruoat tehdään keittiöissä itse alusta asti.

Aidosti maistuvaa

Yhteistyökumppaneidemme ja asiakkailtamme saaman palautteen kautta pyrimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä on hyvä kouluruoka: se maistuu syöjälleen, mutta on samalla kestävien periaatteiden mukaista, ravitsemuksellisesti oikeanlaista ja sekä taloudellisesti että toiminnallisesti hyvä toteuttaa.

Kansainvälinen viikko ruokineen on jokavuotinen yhteistyö projekti, samoin kuin oppilaiden/varhaiskasvatuksen toivepäivien toteutus.

Polvijärvellä tehdään ruokaa hymyssä suin. Kuvassa keittiön tiimi vuonna 2023.

Raaka-aineemme

Lähiruoka on meille Polvijärven ruokapalveluissa tärkeää. Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon elintarvikkeita oman maakunnan tuottajilta. Huomioimme lähituotannon, kun suunnittelemme uusia reseptejä ja ruokalistoja. Ruokapalveluiden käyttämä tuore broilerin-, sianliha ja naudanliha on kotimaista. Lihatoimittajat ovat Atria, Saarioinen ja HK. 

Haluamme käyttää kotimaisia raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista, sillä ne ovat varmasti puhtaita ja turvallisia. Samalla tuemme suomalaista työtä. Ruokapalveluiden keittiöissä käytetty peruna ja muut tuoreet juurekset ovat aina Suomessa kasvatettuja. Myös kasvikset ovat sesongin mukaan suomalaisia. Ruokapalvelut käyttävät vain kotimaista maitoa ja piimää. Myös muut maitotaloustuotteet, esim. kermat, juustot, jugurtit, ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Suomesta. Maitotoimittajamme on Valio. Kaikki leipämme ovat kotimaista lähileipää Pielispakarilta, Riikosen kotileipomosta ja Fazerilta.

Ruokapalvelujen hankinnat on kilpailutettu Pohjois-Karjalan hankintatoimessa. Henkilökunta antaa lisätietoja käytettävistä raaka-aineista tarvittaessa.

Ruokahävikkiä pyrimme vähentämään hyvällä suunnittelulla ja valmistuksella. Syömättä jäänyttä tarjoilukelpoista ruokaa lahjoitamme seurakunnan ruoka-aputoimintaan.

Polvijärven ruokapalvelut otsikoissa:

Lue juttu: Polvijärvellä tehdään Pohjois-Karjalan maistuvinta kouluruokaa

Lue juttu: Polvijärven kunta sai Maanpuolustusteko 2022 -palkinnon

Lue juttu: Kunta palkitsee ruokapalveluiden henkilöstön esimerkillisestä työstä, jossa korostuu yhdessä tekeminen

Ruokapalvelut ruokalistat

Ruokalistat

Asiakirja- ja mediatiedostot

Sisältöjulkaisija

Yhteystiedot

henkilön kuva
Saara Pirhonen Ruokapalveluiden esihenkilö, siivouspalveluiden esihenkilö 040 104 6115 saara.pirhonen@polvijarvi.fi

Keskuskeittiö, Polvijärventie 20, 83700 Polvijärvi

henkilön kuva
Sanna Ratilainen Ruokapalveluvastaava 040 104 6116 sanna.ratilainen@polvijarvi.fi

Keskuskeittiön toimisto, Polvijärventie 20, 83700 Polvijärvi

Ruokapalvelut linkkilista

Sivu arviointi ja palaute